Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csináljak akkor ha tampono...

Mit csináljak akkor ha tamponozok betétezek is egyszerre mégis gond van?

Figyelt kérdés
meg úgy hallottam tampont csak 2-3 órán keresztül szabad használni mert különben fenáll a fertőzésveszély,de én éjszakára is használom az baj?És még így is félremegy pár csöpp.Mit csináljak ez ellen?És használjak éjszakára is?
2009. aug. 30. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány éves vagy, és hány éve menstruálsz, illetve mindig ennyire erős vérzésed volt-e. Én a biztonság kedvéért orvossal megnézetném magam, mert egyáltalán nem biztos, hogy természetes dolog a túl erős vérzés, főleg ha korábban nem volt ilyen.
2009. aug. 30. 14:10
 2/9 A kérdező kommentje:
17 vagyok és 11 éves koromban kezdtem el, de nincs erős vérzésem csak valahogy midnig félremegy.és nem tudom mi legyen.meg lehet éjszakár is használni?
2009. aug. 30. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Én tampont nem használnék éjszakára. Az Alwaysnak (illetve a Libresse-nek) is van kifejezetten éjszakai betétje. Hosszabb is, nagyobb a nedvszívóképessége stb. Olyan fehérnemű kell hozzá amihez jól lehet rögzíteni a szárnyait és gyakorlatolag kizárt, hogy reggelere baleset legyen.
2009. aug. 30. 14:26
 4/9 A kérdező kommentje:
hát akkor én bármire képes vagyok úgy látszik
2009. aug. 30. 15:06
 5/9 anonim ***** válasza:

tampon tovább is bennmaradhat, mint 2-3 óra

a tájékoztatójára az van írva, hogy éjszakára is maradhat, nem kell éjjel felkelni cserélni, meg hasonlók :) viszont a betét tényleg egészségesebb éjszakára

2009. aug. 30. 19:13
 6/9 anonim ***** válasza:

tampon maradhat éjszaka is, nemleszel tőle fertőzéses, csak annyira, mint a pangó vértől a betétedben.

és nemkell 2-3 óránként cserélni, akkor kell cserélni, ha megtelt, csak ehhez elkell találni a vérzés erősségéhez való tampont.

neked azt tudom javasolni, hogy vegyél eggyel nagyobb méretű tampont:D

olyan nincsen h még betéttel és tamponnal sem jó:D

nemtom milyen tampont használsz, de keress egy eggyel nagyobbat. ha esetleg a sárga Ob-t használnád, azt aminek olyan műanyag szerű a borítása, akkor javaslom térj át a sima eccerű sárga OB-ra, aminek sima eccerű pamutos a borítása, és nem az a lyukacsos műanyag szar, mert az nekemis mindig mellé ment. szóval nem a silk touch, hanem a sima curved grooves

2009. aug. 30. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Én tampont nem használok éjszakára csak betétet. Biztos ami biztos.
2009. aug. 31. 10:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Próbáld ki az Ob Flexia tampont. Nekem sincs erős vérzésem, de valahogy mindig pecsétes lettem, de mióta ezt használom, egyáltalán nem.
2009. aug. 31. 10:44
 9/9 anonim válasza:
Amíg "betétes" voltam, nekem az extra super hiper hosszú, széles stb. szárnyas betétekkel is sikerült átáznom az első napokban. Tamponos időszakomban is sikerült már úgy mint neked, most a Zöld OB-t használom. Előszőr hihetetlenül nagynak hatott, de ez jelenti az éjszakai biztonságot nekem :) (csak első napokban erősebb a vérzésem)
2009. szept. 4. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!