Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció! Ez normális?

Menstruáció! Ez normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Májusban töltöm a 18. életévemet, 2007 áprilisa, azaz lassan 6 éve menstruálok. Lenne pár kérdésem.

-Normális, hogy soha, egyáltalán nem görcsölök? Se előtte, se közben, semmi bajom nincs, nem is venném észre, hogy megvan, ha nem véreznék persze. (Anyukámnak nagyon fáj még most is, van hogy fel sem tud kelni, és azt mondja, ennyi idősen még rosszabb volt neki. Egyébként a családban minden nőnek eléggé fáj, szóval nem hiszem, hogy genetika.)

- Elég erős a vérzésem. Ez ilyen idősen nem baj?

-6-7 napig van meg (mindenkitől, akit kérdeztem, azt mondja, neki 4, maximum 5 napig tart, beleértve anyukámat is, szóval ez sem hiszem, hogy örökletes.)

Volt egy időszakom, kb. 5 hónap, mikor egyáltalán nem jött meg, de akkor elmentünk orvoshoz, azt mondta, nincs ezzel baj, biztos azért, mert fogytam. Azóta helyrejött, de nem hinném, hogy ez miatt lennének a fentebb írt dolgok, előtte is jelentkeztek már. Engem leginkább az első (nincs fájdalom, egyáltalán semmi) idegesít. Lehet, hogy valami nem oké? Köszi előre is!

17l

2013. jan. 15. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak akiknek soha nem fáj, ismerek 1-2 ilyen lányt. Emiatt szomorkodsz? Örüljél neki vazzzeeee! xD
2013. jan. 15. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, szerencsés vagy!
2013. jan. 15. 10:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Örülj neki, egy nagyon szerencsés lány vagy! Nagyon szívesen cserélnék veled! Nekem általában fáj a hasam, lábam, hányingerem van, szóval egyáltalán nem kellemes. Ráadásul kb. 7 napig meg is van.
2013. jan. 15. 10:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se fájt még soha, pedig már 8 éve menstruálok. Nekem 5 vagy 6 napig tart. De 7 nap még normális. Ha több, mint egy hétig tartana, az nem normális.
2013. jan. 15. 10:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Már annyira belerögzült a lányokba az a tudat, hogy a menstruáció egy szörnyű dolog, hogy már azt nem tekintik normálisnak, ha nem visel meg valakit. Sokan nem képesek megérteni, hogy mindenkinek másképp működik a szervezete, és attól, hogy valakit megvisel, még vannak kivételek, ami teljesen normális!
2013. jan. 15. 10:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! :) Akkor simán csak nagyon jó nekem :D
2013. jan. 15. 18:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem addig nem volt bajom tőle, amíg nem ért annyi stressz. A suliban simán vettem az akadályokat, no stress... Maximum néha-néha, egy-egy OKTV előtt görcsölt a hasam csak, ha akkorra jött ki. Aztán most az egyetemen már nem megy minden olyan lazán, többet kell tanulni és sose tudom, hányadán állok, és most már szokott fájni a hasam erősen. De amikor laza időszak van, akkor megint semmi bajom.
2013. jan. 15. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!