Tényleg megszűnhet a menstruáció a túlsúly miatt?
Figyelt kérdés
November 8.-a volt az utolsó menszeszem és a nyáron is kimaradt egy hónap.
Túlsúlyos vagyok, de nem érzem hogy "rosszul" lennék. A súlyomhoz képest nem vagyok annyira kövér. A sportot már 2 éve abbahagytam, de előtte is túlsúlyos voltam...
Szóval szerintetek a menstruációm kimaradása a túlsúlytól van?
2013. jan. 14. 22:00
1/9 anonim válasza:
El kéne menni egy hormonvizsgálatra! ( teljes vérkép + hormonokat kéne megnézetni ). Okozhatja a túlsúlyodat, hogy valamilyen hormon bezavar. Attól még nem érzed rosszul magadat, csak épp a menstruációd marad el.
2/9 anonim válasza:
Extrém magas BMI (~40) okozhat menstruációs zavarokat. (A zsírzsövetben képződő többlet ösztrogén zavarhat be a ciklusba). Inkább egyéb, hormonális okot feltételeznék, amit érdemes lenne kivizsgáltatni endokrinológussal.
3/9 anonim válasza:
mi az, hogy a súlyodhoz képest nem vagy annyira kövér? ez eléggé értelmezhetetlen mondat.
egyébként előfordulhat.
5/9 anonim válasza:
Amúgy mennyi idős vagy? és mióta menstruálsz?
6/9 A kérdező kommentje:
Azt jelenti hogy nem látszik meg rajtam hogy ennyire túlsúlyos lennék. Valószínűleg nehéz a csontozatos is, mert egy ekkora testömeggel bíró lány már nagyon durván mézne ki... Na de mindegy nem ez a lényeg.
18 éves vagyok és 7 éve menstruálok.
2013. jan. 15. 08:52
7/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a cukroddal vagy az inzulinoddal van probléma és ezért híztál el és ezért marad el a menszeszed?? Szerintem inkább ez a magyarázat. Menj el hormonvizsgálatra és 3 pontos inzulinvizsgálatra, akkor kiderül, hogy mi a baj. Illetve kérj a nőgyógyászaton hüvelyi ultrahangot, akkor megnézik, hogy van-e szervi elváltozásod.
8/9 anonim válasza:
mindkettő a pcos jele...lehet, hogy neked is az van
9/9 A kérdező kommentje:
Az mi? Miért alakul ki? Mit lehet vele kezdeni?
2013. jan. 16. 19:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!