Candida átterjedhet a gátra és a végbélnyílásra is?
Talán proktológushoz...
elég fura lenne a végbeledet tátogatni a háziorvos előtt, főként ha férfi.
Kedves 5. kommentelő, neked is köszönöm a választ!
A legutóbbi kérdezőnek írom elsősorban, hogy még nem mentem még el, mert először várni akartam, hogy hátha hat a Canestenes kezelés, és időközben a menstruációm is megjött. Egyébként sajnos nem hatott, és mivel a viszketés visszatért a hüvelyembe is, így nőgyógyászhoz fogok visszamenni először, de a bőrömön észrevett hámelváltozások miatt bőrgyógyászhoz fogok elmenni utána (pontosabban bőr- és nemibeteg gondozóba az intim terület miatt), és végül proktológushoz is, amennyiben szükséges és a bőrgyógyász is javasolja. Te is minél hamarabb fordulj orvoshoz!
Szia! Én voltam nődokinál klion d100 huvelykúrát kaptam és fluconasol antibiotikumot. A páromat is ugyanezekkel kezelik, hogy ne fertőzzön vissza. Csak ő klion tablettát szed.
Nekem megszűntek a panaszaim.
De még csak pár napja végeztem a kúrával. Én külsőleg kenőcsöt nem is használtam.........
Ja és én neten utánanéztem, igen a gomba terjedhetett oda....
Köszönöm szépen neked is a válaszodat!
Sajnos kiderült, hogy amikor (a kérdés kiírása előtt) voltam nőgyógyásznál, nem ismerte fel a kicsi szemölcsöket, és saját kutatgatással én jutottam el odáig, hogy rájöjjek, mi a probléma, így célirányosan ezzel a gyanúval mentem vissza, és igazat is adott nekem. Ami bezavarhatott, hogy a Candida még mindig jelen van, nagyon makacsul ragaszkodik, ám nem az okozta a bőrtüneteket, hanem mellette vannak még condylomák is, tehát HPV 6-os vagy 11-es vírus (nem csináltattam HPV DNS tesztet, valamelyik a kettő közül).
Jelenleg Condyline ecsetelőt használok, ennek adnom kell pár hetet, ha nem múlnak el, akkor műtét, de mivel a fenekemre is átterjedt, ezért ott mindenképpen szükség van leszedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!