Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló hatása a 7...

Fogamzásgátló hatása a 7 napos szünetben?

Figyelt kérdés
A betegtájékoztatóban ezt írják: a gyógyszer véd a nem kívánt terhességtől a 7 napos szünet alatt is, DE ha mondjuk egy nap elfelejtem bevenni akkor már javasolják a kiegészítő védekezést, mert a hatás nem 100%-os... számomra ez ellent mond egymásnak, ti értitek?
2013. jan. 10. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem mond ellent. Ha nem érted, olvass a hormonrendszer működéséről.
2013. jan. 10. 20:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Esetleg leírhatnád, hogy én (a hülye) is megértse, ugyanis ezért tettem fel a kérdést. Számomra nem egyértelmű honnan tudja a testem, hogy azért nem kapott tablettát mert 7 napos szünet van (=nem esek teherbe) vagy azért mert elfelejtettem bevenni (=teherbe eshetek). Köszi!
2013. jan. 10. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Ha mégsem akarsz művelődni: A női ciklus napjainak megvan a szabályos sorrendje, ugyanúgy, mint mondjuk a hét napjainak. Pl. ha szombaton nem mégy suliba, az nem gond, ha szerdán, akkor gond. Ha a szünet alatt hagyod ki a tablettát, nem gond, ha más napon, akkor gond.

Ez így már OK?

2013. jan. 10. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:
7 napos szünetben megvonásos vérzés jelentkezik. Az is rajta van a betegtájékoztatón, hogy ha kihagysz egy tablettát, ne folytasd a szedést, jön a megvonásos és utána szedd újra. (illetve ilyen lehetőséget is sorol fel)Lényeg ne legyenek benne lyukak.
2013. jan. 10. 21:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Értem a kérdésed. Ha a hó folyamán nem hagytál ki egy szemet sem, akkor ugye a szünetben megvonásos vérzés jön, magyarán, ha meg is tapadt valami, akkor az avval a vérrel együtt kijön, főleg azért, mert a 21-nap után a méhfal szinte teljesen alkalmatlan az embrió megtapadásának biztosítására. Legalábbis én így tudom elképzelni. De egy nőgyógyász biztosan el tudja neked magyarázni ennél érthetőbben is!

24/N

2013. jan. 11. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!