Menstruációs fájdalmakra valami jó módszer? Úgy értem a gyógyszeren kívül
Az 1. napon mindig nagyon fáj a hasam, görcsöl is. Be szoktam venni egy Algopyrint, és utána már sokkal jobban vagyok. Érdeklődnék viszont, hogy van-e olyan módszer, amivel gyógyszer nélkül lehetne enyhíteni a fájdalmon?
De a legjobb persze az lenne, ha sokkal kevésbé fájna és akkor nem is lenne szükség ilyen módszerekre. Ezt el lehet valahogy érni?
Ha már gyógyszert szedsz, akkor inkább görcsoldót (Nospa) vegyél be, mint fájdalomcsillapítót, sokkal hatásosabb. Ha nagyon görcsölsz, akkor mehet a kettő kombinációja is (pl Algoflex M - két tabletta van benne, az egyik fájdalomcsillapító, a másik görcsoldó).
Egyéb praktika: valamilyen meleg dolgot rakj a hasadra( pl melegvizes palackot). A meleg nagyon jól oldja a görcsöket.
Egy házi praktikás könyvben olvastam,hogy az alábbi teák jók a menstruációs görcsökre:
Mezeizsurló-tea,csalántea,édesköménytea,levendulatea.Óránként néhány kortyot kell inni belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!