Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem írja fel a háziorvosom,...

Nem írja fel a háziorvosom, meg fognak megint vizsgálni?

Figyelt kérdés

Elkezdtem szedni egy fogamzásgátlót. Megvettem ez első 3 havit, minden rendben volt, azonban a jövő héten el fog fogyni. Minden ismerősöm, akivel beszéltem erről, azt mondta, hogy az ő háziorvosuk felírja a következő adagot, na persze az enyém nem...

Nyilván szereznem kell egy receptet, amit gondolom csak nőgyógyásztól tudok szerezni. Az előző akinek voltam (legelőször) az nem vált be, hozzá semmiképp sem szeretnék menni. Ha elmegyek egy másikhoz, meg fog vizsgálni, vagy csak elmondom, hogy miért jöttem, hogy minden rendben volt azzal amit kaptam , szeretnék felíratni egy új adagot és felírja és jöhetek?

Előre is köszönöm a válaszokat 18/L

2013. jan. 7. 00:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Vagy elmész a régihez, felírja neked, aztán ráérsz új nőgyógyászt keresni, és nem kell azon idegeskedned, hogy az új felírja -e rögtön (mert szerintem vizsgálat nélkül nem biztos)...
2013. jan. 7. 00:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Biztosan meg fog vizsgálni.
2013. jan. 7. 08:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg megvizsgál, hacsak az előző vizsgálati lapodat/rákszűrés eredményét nem viszed el neki. Akárhova is mész vissza, a fogamzásgátlóra kérj szakorvosi javaslatot. Ez egy évre szól és ez alapján a háziorvosnak kötelessége felírni a kért gyógyszert.
2013. jan. 7. 08:18
 4/5 bensdorp ***** válasza:
Azért nem írta fel a háziorvosod, mert nem volt szakorvosi javaslatod - enélkül ő nem jogosult fogamzásgátlót felírni. Ezt nőgyógyásztól kell kérned, ha háziorvossal szeretnéd íratni a gyógyszert.
2013. jan. 26. 12:22
 5/5 A kérdező kommentje:
A háziorvosom azért nem írta fel, mert ő nem támogatja, hogy 18 évesen fogamzásgátlót szedjek. Minden papírom megvolt, ami csak kellett. De már elmentem másik nőgyógyászhoz, aki nem vizsgált meg, csak felírta a receptet. Köszönöm a segítséget
2013. jan. 27. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!