A végbélnyílás körüli viszketést mi okozza és mivel lehet megszüntetni?
Figyelt kérdés
2008. máj. 30. 16:21
1/5 anonim válasza:
Pikkelysömör, atrófiás bőrgyuszi, cukorbetegség, májbetegség, végbélproblémák Pl. bőrfüggelék vagy szivárgó sipoly, valamint daganatok pl. Bowen-kór. Lehet allergia is, gomba, parazita, baktérium, végbélgilinyó, rüh, tetü. Lehet gyógyszer mellékhatás. Egyes élelmiszerek, fűszerek ingerlik a végbélnyílást székeléskor. Hiányos tisztálkodás. Túlzott tisztálkodás. Harisnyanadrág, szűk alsónemű, elhízás, meleg időjárás miatti erős izzadás. Szorongás.
Az orvos sokat segíthet.
2/5 anonim válasza:
Ahogy olvashatod, rengeteg oka lehet. Ezen csak az orvos tud segíteni!
3/5 anonim válasza:
Volt ilyen gondom, nem tudom mitől van, nekem egy idő után elmúlt, de jobb ha orvoshoz méssz.
4/5 anonim válasza:
Egyetértek a fenntebb szólókkal, de lehet kezdődő aranyér is, elég csak leülni a hideg kőre, és annak aki hajlamos, már ki is újul! Ha 1-2 nap alatt elmúlik, de sűrűn visszatér, akkor nagy a valószínűsége.
5/5 anonim válasza:
Nekem is szokott lenni, spontán elmúlik. Amúhy féreg is lehet, nameg hogy nem törölte kis rendesen kaki után az ember. Előfordul. Amióta vettem nedves törlőt sose viszket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!