Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez minden menstruáló nőnél...

Ez minden menstruáló nőnél így van? 12/L

Figyelt kérdés
Tegnap jött meg először. Anyuval még nem beszéltem erről, ezért szeretnék itt feltenni egypár kérdést. Szóval ha ti menstruáltok az egész bugyitok olyan lesz? Úgy értem elől is meg hátul is? Ha elmentek pisilni akkor olyan mintha véreset pisiltetek volna, mert az egész pisi véres? És az utolsó, hogy ti érzitek mikor cseppen?

2013. jan. 1. 13:43
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Szerintem nyugodtan beszélhetsz erről anyukáddal is :) Ha betétet, vagy majd később tampont használsz, és időben cseréled, akkor nem lesz olyan a bugyid, majd idővel kitapasztalod, hogy mikor kell cserélni. Ha pisilsz akkor igen, olyan, mintha véreset pisilnél, azt, hogy cseppen, meg max az elején érzed, amikor még erősebb a vérzés, de ez is teljesen normális :)

2013. jan. 1. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:
96%

Nekem már a bugyim nem lesz olyan, mert betétet használok.

Amikor erősebben vérzek akkor igen a vizeletem is véres, mert ami kifolyt a hüvelyből vér az a vizelettel kimosódik a szemérem résből. Nem igazán érzem amikor cseppen, csak ha erősen vérzek és fel állok.

Akkor most a bugyidat vedd le, tusoljál le rendesen / kádba vízben ülve nem ajánlott ilyenkor fürödni /, tusfürdővel mosd meg a nemiszervedet is. Tiszta bugyit vegyél fel és ragassz bele egy egészségügyi betétet. Ezt 4 vagy 5 óránként cserélni. Este ismét zuhanyzás. A vér hamar megáporodik és büdös lesz az ember lánya, ezért javasolt ilyenkor a többszöri zuhanyzás. A bugyitat hideg vízben szappannal mosd ki, így kijön a vér belőle.

És persze a legfontosabb beszéld meg anyával a történéseket. Gratulálok, nagylány lettél !

2013. jan. 1. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

A bugyim már nem lesz olyan, tampont használok, éjjelre meg betétet bár olyankor van amikor megtelik egy éjszaka alatt és azért néha egy kis folt becsúszik.

Soha nem a normál méretűt használtam, hanem super plus-t mert az hosszú és teljesen jó.

A vizelet olyan mint ha véres lenne hisz keveredik, de nem érzem mikor cseppen.

2013. jan. 1. 14:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan beszéld meg anyukáddal! Nem fog haragudni azért mert menstruálsz. Tanácsokat fog adni neked, ebben biztos lehetsz! Én is 12 éves voltam, amikor először megjött és kezdetben nekem is rengeteg vér jött ki. olyan szinten hogy elöl is és hátul is piszkos lett a bugyim. Vannak olyan egészségügyi betétek, amiket kimondottan éjszakára használnak. Ezek hosszabb betétek, így elöl és hátul is védenek. Igen, olyan mintha véreset pisilnék, ez még mindig így van. Én érzem, amikor cseppen. Főleg az első 2 napban , amikor több van. 19/L
2013. jan. 1. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
Anyukádnál alkalmasabb személy nincs arra, hogy beszélj valakivel a menstruációval kapcsolatos dolgokról! :)
2013. jan. 1. 14:44
 6/7 female_superiority ***** válasza:
77%

Nem, ha használsz tampont/betétet. Ha úgy érted, hogy többfelé folyik-e, igen, a betét mindenhol maszatos lesz.

Azt igazából csak a pisi mossa ki, nem véreset pisilsz (mintha csúnyán felfáztál volna). De igen, úgy néz ki.

Én általában érzem amikor cseppen.

2013. jan. 1. 17:00
 7/7 anonim ***** válasza:
88%
nem lesz olyan a bugyim mivel betétet használok. nagyon erős a vérzésem, ezért néha 2 always nightot is berakok. nekem nem mindig olyan mintha véreset pisiltem volna, de megesett már ez normális dolog :) sajnos nagyon is érzem, amikor több ideig ülök (pl. suliban 45 perc) és felállok elég nagy adag vér jön ki belőlem és azt bizony érzem. anyáddal szerintem beszélj, biztos jó fej. nekem is 12 évesen jött meg, és mi sosem tudtunk ilyen témáról beszélni max. annyit h betétet kértem tőle. de h valami tanáccsal lásson el azt már nem. kérdezni sem mertem tőle semmit. :( barátnőimtől kérdeztem mindig vagy magamtól tapasztaltam ki de neked remélhetőleg normálisabb anyud van szval kérdezz tőle nyugodtan.18/L
2013. febr. 20. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!