Fogamzásgátló tabletta szedése alatt kisebb az esélye a ciszta kialakulásán? Utána?
Abbahagyás után félek, mivel ugye visszajön a rendes menses. Esetleg a hormonális változás növelheti az esélyt?
Vagy nehezebben következik be a tüszőrepedést? Mert ugye ennek elmaradása következtében jönnek ezek létre.
Valaki aki tudja, magyarázza el, mert nem igazán értem:S
L19
Nem, pont hogy a tabletta MIATT nagy az esélye.
Bár én nem cisztát kaptam, "csak" autoimmunt :)
És a párom még nem értette miért hagyom abba a szedését.
A ciszták általában a petefészek működése következtében alakulnak ki. A tabletta leállítja a petefészkeket, azért nem alakul mi mellettük ciszta (általában).
Ha abbahagyod, akkor visszatérhet a probléma, de attól is függ, hogy milyen ciszta volt, mert sokféle van...
A ciszták általában a petefészek működése következtében alakulnak ki. A tabletta leállítja a petefészkeket, azért nem alakul ki mellettük ciszta (általában).
Ha abbahagyod, akkor visszatérhet a probléma, de attól is függ, hogy milyen ciszta volt, mert sokféle van...
Nekem 24.-én találtak egy 66mm-es cisztát a jobb oldali petefészkemben,és mindez úgy alakult ki,hogy már majdnem egy éve szedek fogamzásgátlót. A nődoki elküldött hormonlaborra,most az eredményre várok. Majd kiderül mi lesz vele,a lényeg,hogy nagyon félek...
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!