13 éves lány vagyok és fél éve volt elöször menstruációm de azóta se történt semmi. Az osztálytársaimnak már mind megjött. Csak nekem nem. és ez tök rossz. Lényeg h most mi történt? Vagy mért késik a menzeszem vagy egyszerüen csak mért nem jön meg?
Az első és a második menszesz között gyakran sok idő eltelik. Nekem is eltelt 3 hónap, és még utána is sokáig, 2 évig rendszertelen volt. Egyelőre ne aggódj ezen, még nem futottál ki az időből. Ha 15 éves korodig nem történik semmi, akkor érdemes orvoshoz fordulni, de van, aki szerint csak 16-17 éves kor fölött kell aggódni.
Szóval még va két éved aggódásmentesen. :-) Nem lóvernyez ez, nincs kives versenyezz, mint ahogy abban sem, hogy ki veszíti el először - vagy utoljára - a szüzességét. Ne mérd magad másokhoz! Az egyetlen dolog, amit ezzel elérhetsz, a negatív önértékelés és kisebbségi komlpexus.
szia! Ne aggódj! a menstruációd be fog állni! Eleinte lehet ilyen hosszabb kihagyás. ez hormonális, ami majd beáll idővel! ne szégyelld, ez nem ciki, mindenkinek megvan a maga ritmusa! türelem!
itt olvashatsz kicsit a ciklus lényegéről:
Mi csak öten vagyun egy osztályban abból 3 fiú és én meg a barátnőm. Neki már 25-én jött meg.De nekem csak ilyen fehér folyásom van+mikor lefekszek mindig hason alszok és fájnak a melleim meg a hasam néha görcsöl. van hozzá valami köze a menstruáció hoz?
L/11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!