Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire vagyok veszélyeztetet...

Mennyire vagyok veszélyeztetett méhnyakrák terén? Többi lent

Figyelt kérdés
6 éve vagyok együtt a párommal, soha nem szeretkeztem mással, csak vele. Neki is én voltam az első, és bízom benne. Ám hpv gyanút állapítottak meg nálam,tudom h van olyan amit akár kézről, wc ről is össze lehet szedni.Volt egy szemölcsöm, kikezeltem. Kérdésem főleg az lenne, hogy a magas rizikófaktorú(rákot is okozó)fajtátját hpv nek inkább csak nemi úton lehet szerezni? Mer úgy tudom, hogy ami szemölcsöt okoz az alacsony rizikófaktorú.Tudom menyjek orvoshoz és vizsgáltassam ki, de mire számíthatok mégis ezek alapján? Rákszűrésem egyébként p2, ami nem rossz. De nagyon félek a jövőre nézve a méhnyakráktól:S

2012. dec. 19. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:
A hpv-t sosem lehet kizárni annál, aki már él nemi életet. Nőgyógyásznál lehet kérni HPV-tipizálást, ha jól tudom 10 ezer forint és egy egyszerű kenetvétel, ha ez megnyugtatna. Egyébként nem kell annyira félni, aki évente jár szűrésre, szinte lehetetlen, hogy meghaljon benne, még akkor is, ha fertőzött. A méhnyakrák kialakulásához kb egy évtized kell, ha valaki odafigyel a dologra, nem kell tartania tőle.
2012. dec. 19. 21:24
 2/3 0023b válasza:
Az én eredményem is P2. De viszont két típusú magas rizikófaktorú hpv vírust találtak! Azonnal menj orvoshoz! AZONNAL! Annyi, hogy 3 havonta rászűrésre kell menni, és akkor időben észreveszik, utána kikezelik! Ennyit mondott az orvos! Az lesz beteg, aki nem jár orvoshoz! Aki 3 havonta eljár, annak nem kell aggódnia! Fogadd meg a tanácsomat! Az egészséged érdekében is!
2012. dec. 19. 21:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem is P2 volt, fél év múlva kontroll, újra P1 lett az eredmény. A P2 általában csak kisebb gyulladásra utal.
2012. dec. 19. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!