Császárral kapcsolatos, elméleti kérdés: Ha nem egyezem bele, akkor nem csinálhatják meg?
Akkor félreértettelek, bocsánat.
Az első 72-es vagyok, de arra gondoltam, amire az utánam író.
Arról beszélek,amikor nincs életveszély,meg tudnám szülni a gyereket,csak egy császárpárti dokit fogok ki,miközben volna esélyem a természetes módra is.
Tehát kizárólag a jogaimra vagyok kíváncsi,nem az egyéb eszmefuttatásokra.
Ne sértődj meg első,ez nem csak neked szólt.
Tegyük fel,hogy egyik orvos szerint indokolt lenne,a másik szerint nem.Akkor azért nem szülhetek természetesen,mert rossz orvost fogok ki?
Amúgy kösz a válaszokat.
Nem létezik olyan, hogy "császárpárti orvos".
Az egy komoly műtét, míg ha természetes módon szül az anyuka, az orvosnak szinte semmi dolga nincs.
Te csinálnál (az orvos helyében) magadnak pluszmunkát, ha megúszhatod anélkül is?
De csakis a kérdésedre koncentrálva:
ott a szülőszobán már NEM, nem mondhatsz ellent!
A szülő nő "nem beszámíthatónak" minősül a szülés alatt és után.
Ha vágni kell, vágnak, nem kérdeznek meg róla.
Ha két orvos is bent van és ellentétes a véleményük, a magasabb beosztású dönt. Két azonos szinten lévő közül pedig az, akihez tartozol.
A szülés előtt... az más kérdés.
Tegyük fel, hogy az orvosod az egészségi állapotod alapján javasolja, hogy ha odakerül a sor, akkor császár legyen.
Ekkor mondhatod azt, hogy "kösz, nem szeretném". DE ehhez neked kell megkeresned azt az orvost, aki hajlandó "megszüleszteni" természetes úton is.
Elvileg császármetszést csak indokolt esetben végeznek. Ebből kifolyólag nem tilthatod meg, hiszen komoly oka van (vagy legalábbis kellene lennie), hogy ezt a megoldást választják.
Az más kérdés, hogy vannak orvosok, akik nem feltétlenül várják meg, hogy tényleg indokolt legyen a császármetszés, hanem akkor is megcsinálják, amikor esetleg még lehetne várni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!