Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért tiltják az anyukák a...

Miért tiltják az anyukák a tampon használatát?

Figyelt kérdés
Egy oldalon olvastam (nem itt,de nem írom le,hogy hol)12-14 éves korosztályból való lányok hozzászólásait egy olyan fórumnál,hogy betét/tampon a jobb...sokan azt írták,hogy kipróbálnák a tampont,DE az anyukájuk megTILTOTTA, ilyenek h "2 évig nem használhatok tampont" stb. Ez mire jó?
2009. aug. 19. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
ez baromság.
2009. aug. 19. 19:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mikor én voltam kicsi, anyunak sem tetszett az ötlet, azt mondta, kicsi vagyok még. És részben igaza is volt, mert 13 évesen jött meg a mensim és olyan 14 évesen kezdtem el használni tampont. Az első elég kellemetlen volt, és volt, hogy rosszul is helyeztem fel, aztán meg kellett igazitanom. Anyukád csak félt, hogy ne fájjon.

Egyébként meg hiába nincs meg a tampon madzagja, akkor is ki tudod nyomni magadból, ha leguggolsz, és elkezdesz nyomni!

2009. aug. 19. 19:16
 3/9 anonim válasza:
100%
Ez hülyeség hogy azért nem mert ilyen meg olyan baja lehet ha nem vigyáz..elkellene neki magyarázni és akkor nem lesz gond!
2009. aug. 19. 19:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem,az én anyukám nem félt:D Bocsi ha félreérthető lettem volna,nem rólam van szó,én évek óta tampont használok,anyunak semmi kifogása nem volt. Egyébként azért gondolom így,hogy rossz tiltani,mert úgyis kipróbálják,és ez rosszul is elsülhet..ellenben ha elmondja,mire kell figyelni,és hogy van egy tájékoztató a dobozban,szerintem sokkal jobb megoldás,mint azt mondani hogy "nem használhatsz".
2009. aug. 19. 19:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen értelmetlen felfogás. Én is tampont használok, így természetes, hogy a 14 éves lányomnak is ajánlottam. Sportol, táncol, így a tampon sokkal kényelmesebb. Az első használat előtt megnéztük, hogy milyen egy tampon, szétszedtük. Elmagyaráztam, hogyan kell használni, mennyire kell felnyomni, mikor kell cserélni. Otthon próbálta ki először, nem is sikerült elsőre rendesen feltennie, kijött a fürdőből és mondta, hogy nyom. Visszaküldtem, hogy nyomja feljebb. Azóta teljesen természetes neki a tampon használat.
2009. aug. 19. 19:31
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
az anyukám se nézte jó szemmel...szerintem túl intimnek gondolta vagy nem tudom.
2009. aug. 19. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:
38%

[link]

talán ez jó szemléltetésnek ^^

2009. aug. 19. 19:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Szép kép..:D
2009. aug. 19. 20:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Először nekem se nagyon akarta anya,(azt mondta hogy azt akarod hogy a tampon vegye el a szüzességed?),de mini tampiba belement
2009. aug. 19. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!