Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mensi közben lehet tornázni?

Mensi közben lehet tornázni?

Figyelt kérdés
Erős a vérzésem. Viszont elkezdtem mindennap tornázni és szeretem. Nem tudom hogy szabad e tornáznom.
2009. aug. 18. 09:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy menstruálsz, nem azt jelenti, hogy rokkant vagy! Tornázz nyugodtan, ha nagyon fáj a hasad vagy a derekad, pihenj kicsit!
2009. aug. 18. 09:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Elárulom neked, h én a menstruációs görcseimet tornával szoktam orvosolni.
2009. aug. 18. 09:28
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Na nekünk a tesi tanárunk mindig azon akadt ki hogy a lányok sosem tesiztek ez miatt :D

Nyugodtan tornázz.

2009. aug. 18. 09:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk tesi óráról egy hónapban egyszer lehetett emiatt lógni, vagyis kispadon ülni. Célszerű volt a legerősebb napot erre kiválasztani. Hozzá tenném, hogy akkoriban nem voltak még ilyen betétek, csak vatta volt, ami tudvalevőleg átereszt mindent. Elég hülyén nézett volna ki, ha valakit épp tesin ér "baleset". Mivel ez még rendesen látszott is a tornadressz alatt, ilyenkor szabad volt hosszú nadrágot is viselni. Máskor nem.

Amit fent írt valaki, hogy a torna jó lehet a menstruációs fájdalmakra is, az nagyon igaz. Mivel Te érzed, hogy mire hogy reagál a tested, ilyenkor egy kicsit jobban figyelj oda, hogy mi esik jól és mitől erősödik. Nem valószínű, hogy a legerősebb napokon kell 300 hasizom gyakorlatot végezni, de a nyújtó, lazító kart, törzset, hátat, lábat átmozgató gyakorlatok tényleg jól tudnak esni. Arra is jó figyelni, hogy ilyenkor nagyobb a valószínűsége, hogy megszédülsz. A trapézon lengést is jobb halasztani.

2009. aug. 18. 10:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Szabad tornázni, csak ugye a fordított testhelyzetű gyakorlatokat (pl. gyertya) nem szabad csinálni, mert a vér nem tud kifolyni.
2009. aug. 25. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!