Milyen mellékhatások várhatóak clostibegyt szedésével, ha a ciklus beállítására írták fel?
Több, mint 40 naposak a ciklusaim, ezért írta fel a nőgyógyászom a fent említett gyógyszert. Adagolás: 6 hónapig a ciklus 5. napjától 5 napig. Tartok az étvágy-növekedéstől, a libidó csökkenéstől, rossz közérzettől, és az esetleges ciszta kialakulásától.
A betegtájékoztatón azt olvastam, hogy 3 hónapig ajánlott szedni, bár csak a peteérés serkentő hatásáról ír (teherbe esni akaró hölgyekről).
Azt nem tudom, hogy mennyire állítja be a ciklusodat, mert tényleg a pete érését fokozza. Azt el tudom képzelni, hogy ha a peteérést serkenti és ez után az ovu is bekövetkezik esetleg, utána 14. nap szokott lenni a mesi és így ebben a formában "beállítja" a ciklusod.
Én szedtem és sokaktól hallottam történetet, de mi mind babát szerettünk volna.
2 kúra után meg is lett az eredménye, most már 11 hetes terhes vagyok.
Mellékhatásról kérdeztem én is az orvost, de csak ezt hozta fel, hogy "BABA :) de ez ugye a várt dolog és nem mellékhatás" :)
Cisztásodásra hajlamos egyéneknél tényleg elősegítheti, de erre is azt mondta az orvosom, hogy inkább nagyobb adag után, huzamosabb szedés esetén.
Nem tapasztaltam szinte semmi mellékhatást closti alatt. A mesim ugyanúgy jött meg, mint előtte, volt egy kis hőhullámom, de az is alig észrevehető és csak pár napig. Nem volt étvágynövekedésem, se libidó csökkenése, se rossz közérzet.
Ha követi uh-n a peteérést, akkor a ciszta kialakulását is észre lehet időben venni...
Ez az én tapasztalatom... Ha nem szeretnétek babát, akkor nagyon óvatosan az együttléttel, védekezéssel!
Amúgy kivizsgált rendesen, csináltatott labort, pco-ra szűrt, endokrinológushoz nem küldött?
Vagy, hogy jutott arra, hogy clostit ír fel?
Nem vagyok orvos, okoskodni sem akarok, csak most már engem is érdekel, hogy mit miért tesz a dokid.
Az én orvosom is csak felírta, nem követte pl. uh-n a szedést, és a kiegészítő infókat is a neten szedtem össze, de mint írtam, mi babát akartunk és ezt célt így el is értük :)
Először is köszönöm szépen a válaszodat és gratulálok a babához!
Gyakorlatilag csak elmondtam neki, hogy már 6 éve menstruálok, mégsem állt még be a 28 napra, sőt majdnem kétszer annyi az ideje. Ő erre azt mondta, hogy esetleg az állhat a hátterében, hogy az egyik vagy mindkettő petefészkem kicsit "lusta", ezért ösztönözni kell őket a munkára. Mondta, hogy erre főleg azért is van szükség, hogy ha majd babát szeretnék, akkor ne legyen semmi akadálya. Semmilyen különleges vizsgálaton nem vettem részt, bár még akkor rákszűrést végzett, meg általános vizsgálatot. 3 hét múlva kell újra mennem, amikor megnézi, hogy van-e kialakulóban ciszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!