Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Evés utáni hasi "morgás",...

Evés utáni hasi "morgás", néha hasfájásra milyen vizsgálatok vannak?

Figyelt kérdés

Kicsit hülyén hangzik a kérdés, olyan problémám lenne, hogy étkezés után ,de van, hogy függetlenül az étkezéstől állandóan morog, kortyos a hasam,ami elég kellemetlen, néha fájni is szokott.

Most megyek hasi ultrahangra, ha netán nem mutatna ki semmit, a béltükrözést utolsó helyre szeretném tenni, ezért érdeklődnék, hogy akinek volt esetleg ilyen panasza, milyen vizsgálatok előzhetnék még meg?

Én gondoltam rá, hogy ételallergia vizsgálatot is kérjek..

Köszönöm!

2012. nov. 24. 13:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nekem 8 hónapja vannak ilyen problémáim,5 hetet voltam kórházban,hónapokig vizsgáltak a gasztroenterológián,minden negatív
2012. nov. 24. 14:19
 2/11 A kérdező kommentje:

*kortyog

Hát ez nem épp biztató, remélem kiderül valami kézzel fogható, mert ez így nagyon rossz!

És milyen vizsgálatokon estél át?

És most hogyan tovább mit mondtak?

2012. nov. 24. 14:23
 3/11 anonim ***** válasza:
na én először a körzetihez mentem,gyógyszereket kaptam,semmit se segített,aztán egyre rosszabb lett,kétszer voltam kórházban,UH-t csináltak,alulról felülről tükröztek,ételallergiára vizsgáltak,probiotikumot szedettek velem,csalánteát ittam,ez segített egy kicsit,vizsgáaltok mivel negatívak,nem küldtek tovább sehová.valószínű,idegi alapja van
2012. nov. 24. 14:28
 4/11 A kérdező kommentje:

Nálam is ez van, ezért nem is akart semmilyen vizsgálatot csinálni, mert , hogy idegi, lelki alapon van.

Az a baj,h ha még így is van, a tünetek jelen vannak, és nem tudok mit csinálni, ezért kértem,h indítsunk el valami folyamatot..

2012. nov. 24. 14:31
 5/11 anonim ***** válasza:
a tünetek azóta is jelen vannak,már megszoktam az állandó puffadást,kortyogást,reggel sokszor arra ébredek fel
2012. nov. 24. 14:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Azért remélem, hogy ez nem marad így, valami fog tudni segíteni.. egyre zavaróbb, és minél jobban erre koncentrálok, annál rosszabb...
2012. nov. 24. 14:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem "levegősen" eszel? Nem rágod meg kellően az ételt, sok levegőt nyelsz, nagy falatokat nyelsz.

Egyébként rengetegen szenvedünk ettől. Én még a kivizsgálásig sem jutottam el, mert félek "az alul-felül" módszerektől. De idegi alapja is lehet, mert ha napokig nem kell kimozdulnom, akkor semmi panaszom, ha meg menni kell, akkor jönnek a tünetek.

2012. nov. 24. 14:46
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem eszem gyorsan, utána olvastam én is ,h ez is lehet az oka, de nem.. akkor gyógyszertárba pro,-prebiotikumot ajánlottak, azt is végig szedtem, semmi...

Talán attól jobban tartok,h idegi alap, mert azon,h tudnék segíteni.

Lehet,h fölösleges vizsgálatok..és én is nagyon félek a tükrözéstől, lehet nem is lenne értelme.

2012. nov. 24. 15:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is vettem meggondolatlanul egy doboz Pr.....n probiotikumot, kemény 4ezer valamennyiért. De mikor elolvastam a tájékoztatóját, annyi mellékhatást láttam, hogy elment a bátorságom a szedésétől. Ha el tudom terelni a figyelmem, pl. nincs idő törpölni, mi lesz velem, ha nincs reterát a környéken, akkor semmi probléma. De ha lassan készülődök, akkor jön a tipikus érzés, és ötször is el kell mennem az oldalágra. Kész idegbaj az egész. Ebből gondolom, hogy ez pszichés, rossz beidegződés az egész.
2012. nov. 24. 17:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha ez idegi alapon van, a lelki problémáidat kéne megoldani, sok ilyesmi húzódik rá az ember gyomrára.
2012. nov. 24. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!