Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit éreznek a nők, ha menstruá...

Mit éreznek a nők, ha menstruálnak, és mennyi ideig tart?

Figyelt kérdés
Ismerősöm mindig "kibirhatatlan" pár napon keresztűl, mindenbe beleköt, a legkisebb apróságokban is olyan patáliát csap... Mi a "bajuk" ilyenkor a nőknek? fáj a hasuk, fáj a fejük, szédülnek? És mennyi idejig tart? Ő azzal magyarázza, hogy elötte mindig ilyen,,, Minden nő ilyen? Meg azt mondja, örüljek, hogy nem nőnek születtem, mert én tuti kise birnám... Anyira rosz ez, kibírhatatlan fájdalom pár napig minden hónapban? Bár, nem ismerem milyen eza dolog, (sose fogom) de szerintem nincs annál nagyobb fájdalom, amig jól tökön nem rugták az embert.
2009. aug. 15. 22:34
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
95%

én lány vagyok , de nekem sosem fájt eddig soha sehol ha mensim volt , de én is elég hisztis vagyok , azért mert ilyenkor felborúlnak a hormonok

17 L

2009. aug. 15. 22:38
 2/21 anonim ***** válasza:
Nekem ez az első de már a 6. napja tart. Remélem holnapra már elmúlik. Én nem érzek semmit, csak hogy picit nedves a betét és olyankor már érzem hogy cserélni kell..nekem nem fáj semmim, abszolút nem érzek semmit! Viszont!...az elmúlt napokban teljesen sírhatnékom volt de nem tudtam kitalálni hogy min..hát semmin :) Ilyen volt a kedvem a menzesztől. Kirándulni se akartam menni, fáradt, kedvetlen voltam...sírni akartam..mára már megváltozott, mivel már a menzesz vége felé járok...;)
2009. aug. 15. 22:48
 3/21 anonim ***** válasza:
97%

Nekem a kedélyállapotomra kevésbé hat ki a menstruációm előtti pár nap. Esetleg kicsit érzékenyebb vagyok, de én amúgy is inkább az a befelé forduló típus vagyok, szóval nem veszi észre senki :P

Viszont a hasam mindig rettenetesen fájt, kb. az elsőtől a harmadik napig. Nyilván nem tudod elképzelni, ahogy én sem a tökön rúgást. Olyan volt, mintha csípővonalban ketté akarna szakadni a testem. Az első percekben csak a hasam fájt, aztán elkezdett kisugározni a combjaimba, majd jött a hányás-hasmenés, és nem múlt órákon keresztül, hiába próbáltam bármilyen fájdalomcsillapítót. Még gimis koromban sokszor kellett emiatt hazavinnie anyukámnak a suliból. Nem egyszer voltam kórházban, vagy jött ki hozzám az ügyelet, hogy injekciós fájdalomcsillapítást kapjak, de ez sem volt túl hatásos, viszont legalább el tudtam tőle aludni. Egyszer olyan rosszul voltam napokig, hogy nem maradt meg bennem semmi étel-ital, úgyhogy bekerültem egy napra infúzióra, hogy ki ne száradjak, de ez tényleg csak egyszeri eset volt. Borzasztóan szenvedtem emiatt évekig, aztán a nődokim tanácsára 3 éve elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Sajnos a fájdalmat ez sem szüntette meg teljesen, de legalább eljutottam oda, hogy kibírom anélkül, hogy gyógyszert kelljen bevennem. Szóval, számomra sajnos tényleg annyira rossz volt ez.

2009. aug. 16. 04:49
 4/21 anonim ***** válasza:

Úgy értem, most is rossz, de mielőtt elkezdtem fogamzásgátlót szedni, tényleg elviselhetetlen volt.

(előző, 22/L - nyilván L :P)

2009. aug. 16. 04:54
 5/21 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nagyon fáj..=(

sajnos családi "örökség"

Nálunk minden lánynak nagyon fáj ez

De gyógyszerrel kezeljük :D

2009. aug. 16. 11:03
 6/21 anonim válasza:
97%
Mindenkinél más. nekem tini koromban hihetetlen görcseim voltak (kórházba is kerültem egyszer kétszer, de mindig csak az első nap volt olyan fájdalmas. Pár év (2-3) majd mindez elmúlt és olyanná vált, hogy szinte észre sem veszem már. Volt idószak (szerintem termékenységem delején) amikor sok volt 5-6 napig tartott, most 30-on túl pedig teljesen normális, kissé ingerültebb vagyok mint máskor, de nem vészes. Az emebr teste folyton változik! Mindig mások a tünetek, újabban feszül a mellem, de NAGYON, nem fáj, nem kibírhatatlan de feszül minden érintésre érzékeny. Nos ez a női test. Mindenknek magának kell rájönnie, hogyan kezelje áplja, csillapítsa.
2009. aug. 16. 11:26
 7/21 anonim válasza:
ilyenkor hisztis vagyok és a 2. napon mindíg fáj a hasam,de ha el tudják feledtetni velem, akkor nem fáj pl amikor a pasimmal smároltam ás randiztam akkor észre sem vettem ,h fáj
2009. aug. 16. 19:37
 8/21 anonim válasza:
95%
nekem előtte egy nappal és az első nap fáj változóan. Amúgy abszolút nem érdekel, fel se veszem az egészet.
2009. aug. 17. 11:44
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

hát ezt én sem tom elképzelni h milyen lehet meg mennyire fájhat:)

18/F

2009. aug. 18. 15:43
 10/21 anonim ***** válasza:

Első nap görcsölés.De ezt kilehet birni egy erősebb fájdalomcsillapitóval.Volt hogy sirni támadt kedvem és sirtam csak ugy magátol jött,sirni kellet.De volt hogy tul ideges,agressziv voltam a mensi idején.Szoval fiuk sztem jobb nektek h nem élitek át ezeket.

L/14.

2010. júl. 7. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!