Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mindenkinél olyankor jön meg...

Mindenkinél olyankor jön meg az első menstruáció amikor az anyjának?

Figyelt kérdés
Én 13 vagyok, anya mondta hogy neki 13 évesen jött meg elöször utána kimaradt egy évig. Nekem még nem jött meg. Akkor nagy valószinüséggel ugyanúgy lesz mint anyukámnak? Nektek hogy volt?
2009. aug. 15. 00:47
 1/9 A kérdező kommentje:
jah és még lenne egy kérdésem.. mert multkor volt egy kis barnás folyásom.. de csak 1 napig. ez ugye még nem az első mensi volt? köszi előre is..
2009. aug. 15. 00:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze egymáshoz
2009. aug. 15. 01:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát köze azért van... De nem feltétlenül ugyan abban az életévben fog bekövetkezni. De ha anyukád korán/későn érő volt, akkor nagy valószínűséggel leszel te is olyan.
2009. aug. 15. 01:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül. Anyukámnak 16! évesen jött meg az első menstruációja, én alig töltöttem be a 12-őt, mikor először megjött.

Egyébként is változik a világ, másak az életkörülmények, pl. egyre többféle ételhez, több tápanyaghoz jutnak a mai fiatalok, hamarabb is érnek.

19/L

2009. aug. 15. 01:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ennek semmi alapja nincs, egyrészt függ az örökléstöl - de ott nem csak anyukád, hanem apukád génjei is belejátszanak (neki is vannak nöi felmenöi, mielött valaki lehülyéz), ezenkivül az életkörülmények is számitanak.

Anyukámna majdnem 17 évesen jött meg, nekem 11, a növéremnek 14, a lányaimnak 12 és 15 - amint látod, igen változó.

2009. aug. 15. 07:59
 6/9 anonim ***** válasza:
anyukámnak 16 évesen, nekem 11,5 évesen jött meg. apukám nővéreinek 11-12 éves korukban. szóval "apu családjától" örököltem
2009. aug. 15. 11:24
 7/9 anonim ***** válasza:
a korán érő vagy akkor megjön 11 évesen, ha későnérő akkormegcsak 15 körül. vanesélyrá h öröklöd anyukádtól a későn v korán érést, de ez nem kötelező dolog.
2009. aug. 15. 13:39
 8/9 anonim ***** válasza:

az én anyukámnak 14 éves karában jött meg elöször.

én most vagyok 14 és fél és csak 2 hete jött meg az első.

2009. aug. 16. 02:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem 12 éves koromban jött meg és anyukámnak is úgy hogy lehetséges de az is hogy mondjuk a mamádtól vagy vki mástól öröklöd
2009. szept. 4. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!