Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Segítség! Ma reggel vettem...

Segítség! Ma reggel vettem észre egy pattanásszerű, szúrósan fájó kis valamit a szeméremajkam belső oldalán. Üléskor és megérintéskor eléggé fáj. Mi lehet és mit lehetne ellene tenni? 13/L

Figyelt kérdés
Természetesen kizárt hogy nemi úton terjedő betegségről lenne szó.
2012. nov. 11. 19:32
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Normális, előfordul, nekem is szokott lenni. Nem kell megijedni, van rá gyógymód. Elmehetsz bőr- vagy nődokihoz is, de teljesen fölösleges.

Általában ez a jelenség jól jelzi a C-vitamin hiányt, különönsen akkor, ha egyúttal a szád széle is ki van repedezve. Nem pattanásszerű, hanem az: pattanás. Előfordulhat még pl. betét miatt is, ha kidörzsöli vagy érzékeny vagy rá.

Gyógymód: egy lavórba vagy a fürdőkádba önts egy liternyi kamillateát és ülj bele, akár több napon keresztül is megcsinálhatod, amíg meg nem érik vagy vissza nem húzódik a pattanás. Ha megérett, egy tiszta pzs-vel, tükör segítségével szépen, finoman távolítsd el.

2012. nov. 11. 21:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a biztonság kedvéért menj orvoshoz! Óriási felelőtlenség látatlanban bármit is mondani! :)
2012. nov. 12. 06:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Borotválkozol?

Nekem akkor szokott begyulladni így 1-1 szőrtüsző, ha borotválkozás után vagyok pár nappal.

2012. nov. 12. 14:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Kezd valamivel lejjebb menni... Nem, nem borotválkozom, már kevésbé fáj, és igen, a szám is ki van száradva.

Kipróbálom a kamillateás gyógymódot, de ha pár napon belül nem javul, lehet hogy elmegyek inkább orvoshoz.

Mindenkinek köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek!

2012. nov. 16. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!