Tampon gyerekkorban?
11/L vagyok. Betétet használok, de utálom. Mindig elcsúszik, kényelmetlen, nem ragad.. Szeretnék tampont használni. Lehet, érdemes, szabad? És ha igen, milyet? Mert jó lenne, ha használhatnék, csak félek tőle... Anya mindig betétet használ, utálja a tampont, ezért nem akarom megkérdezni, hogy nem használhatok-e tampont.. az úgy kínos.. :/ Pedig nem szégyellősködök előtte.
Szóval mit tegyek? Érdemes azt használni?
hát lehet hogy durva de...nem más miatt szeretnéd kipróbálni a tampont?!
ilyen fiatalon nem ajánlom (személy szerint) inkább próbálj ki több féle betétet és beszélj erről anyukáddal nyugodtan! mármint hogy neki mi a tapasztalata a betétről. ő az a személy akinek akármit elmondhatsz...
Kedves Kérdező!
Én ilyen idős koromban még nem is menstruáltam, úgyhogy teljesen nem tudom átérezni a helyzetedet. Én versenyszerűen úsztam, szóval nálam nem volt mese, vagy tampon vagy a szárazföldön erősítő edzés, de csúnyán néztek rám, ha az utóbbit választottam. Így 14 éves koromban kezdtem el tamponozni. Lehet, hogy a szerencsének köszönhetően, de eddig mindenfajta fertőzés elkerült. (Pedig eltelt már egy pár év azóta.) Ha kipróbálod, akkor nagyon figyelj arra, hogy alaposan moss kezet a felhelyezés előtt, és éjszakára semmiképpen nem ajánlom. Egyébként, én annyira megszerettem, hogy az úszóedzésen kívül is azt használok a mindennapokban, olyan érzés, mintha nem is menstruálnék. Ha kipróbálod, OB mini először!!!
Kedves 9-es, leendő szülész-nőgyógyász!
Elolvastam én a hozzászólásodat, és értem is, hogy mit akarsz, de hadd idézzek tőled: "nehogy már egy tampontól veszítsd el a szüzességed!"
A szüzesség nem megfogható dolog, ha esetleg elszakadna a szűzhártyája a tamponhasználattól (ami elég ritka eset lehet), akkor is szűz maradna, mert ez elvi dolog, és a szüzességét akkor veszti el egy lány, ha először szexel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!