Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba mitől lehet?

Hüvelygomba mitől lehet?

Figyelt kérdés

Most jött ki rajtam. Nem voltam strandon jó ideje. Nem használtam nyilvános WCt. Nem volt szexuális kapcsolatom (vagyis volt, de a partneremtől tutira nem, mert csak orál volt és előtte mosott kezet). higiéniára ügyelek.

esetleg stressztől? vagy ez hülyeség?

sose volt még és nem tom mire gondoljak.

olvasgattam a többi ilyen kérdést, de nem találtam olyan okot ami rám illene. azért írom ki hogy hátha azóta okosodott valaki:D

2009. aug. 12. 22:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Minden nő hüvelyében van gomba, csak ha egészséges, akkor nagyon kicsi. A léaktobacilusok féken tartják.

Ha valami miatt felborul a hüvelyflóra, akkor a gomba kóros mértékben elszaporodik. Az ok lehet egyszerű antibiotikumkúsa, nagy meleg, nem szellőző alsónemű. Nem kell azonnal fertőzésre vagy nem megfelelő higiéniára gondolni.

Enyhébb esetben Canesten Combit javaslok, vagy nőgyógyászt. A továbbiakban pedig, a gyógyulás után megelőzésként havi egy tejsavas hüvelyöblítést. tejsavat gyógyszertárban lehet beszerezni.

2009. aug. 12. 22:40
 2/12 A kérdező kommentje:

köszi a tartalmas választ!

combit veszek holnap. elég enyhék a tünetek mert csak ritkán viszket és csak picit, valamint a folyás se sok van csak túrós :S viszont a behatolás fáj.

erról a tejsavas öblítésről viszont nem hallottam. valaki elmagyarázná? és lehet nekem is? 17 vagyok.

2009. aug. 12. 22:45
 3/12 anonim ***** válasza:

Fájdalmas behatolással és túrós folyással mindenképp menj orvoshoz. Lehet, hogy több, mint egyszerű gomba.

A tejsavas irrigálásról: [link] Én ezzel csánálom. nem gyaktan, kb havonta egyszer, ha nagyon úgy érzem, illetve vérzés után.

2009. aug. 12. 22:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja, és szózek is használhatják, a szűzhártya nyílásán gond nélkül befér. Szűz koromban is használtam, szóval tapasztalatból mondom. :-)
2009. aug. 12. 22:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Étrended miatt is lehetséges!

Egészségesen kell táplálkozni!

2009. aug. 12. 22:57
 6/12 A kérdező kommentje:

Dokihoz tutira nem szeretnék menni egyelőre.

Nem olyan rég voltam (nyár elején) és nem szoktam menni csak évente. Amúgy meg elég drága mulatság a privát doki. Max akkor megyek el, ha a canestentől nem javul.

Ugyanúgy kajálok mint eddig. Napi gyümi és zöldségadag megvan. édesség ritkán. szóval nem lehet vmi nagy gond az étkezéssel.

amúgy valahol olvastam hogy a sok cukortól is kijön. igaz-ez? mert mostanában rászoktam a teára és édesen szeretem:S lehet ez a baj.

2009. aug. 12. 23:01
 7/12 A kérdező kommentje:

néztem a linket. nem értem.

írja, hogy:

Megelőzésre és tisztálkodásra (az önvédelmét károsító hatások számától függően) 1-2-3 naponta egyszer.

de a csomag tartalma 2240 Ft ért 2 db nem tom mi. most ez így nagyon sok nem? vagy valamit félreértettem?

2009. aug. 12. 23:04
 8/12 anonim ***** válasza:

Cukor nélkül finomabbak a teák próbáld csak ki :p

Kamilla tea az állítólag segít e téren is.

2009. aug. 12. 23:05
 9/12 A kérdező kommentje:

hú hát ez a baj most hogy megint rászoktam az édes gyümiteára.. na mind1, mindent a cél érdekében.

kamillateát szerettem csak meguntam. azt suliba szoktam vinni :)

2009. aug. 12. 23:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Ezüstkolloid is jó, meg figyelj oda, hogy a fehérneműket külön mosd, ne más dolgokkal, pl pólókkal.
2009. aug. 14. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!