Urológián milyen vizsgálatokat végezhetnek? Milyen ezközökkel?
Például vizeletvizsgálat. Vagy pohárba kell pisilned vagy van a kellemetlenebb eset, hogy megcsapolnak, az nem túl kellemes, picit fáj is, de ki lehet bírni.
A vizeletet elküldik tenyésztésre, hogy van-e esetleg benne kórokozó.
Viszont azt írtad, hogy ki vagy száradva. Viszont az is okozhat fájdalmas vizelést. Amúgy miért vagy kiszáradva? Nem iszol? És azért a kiszáradás egy elég súlyos dolog, azt azért észrevette volna az orvosod, mert ilyenkor egyből kórház és infúzió!
Amúgy sok folyadékot kell inni, legalább másfél litert naponta és akkor nem fogsz nem fogsz kiszáradni.
Ha azt írtad, hogy a háziorvosod nem foglalkozott veled igazán, akkor lehet a húgyhólyaghurut sem kizárt. Azt ugyanis bakteriális fertőzés okozza és a vizelettenyésztés kimutatja a baktériumot a vizeletben.
A kiszáradás pedig nem játék! Nem muszáj, hogy vizet igyál, ihatsz gyümölcslevet, teát is, bármit, amit szívesen megiszol és nem ártalmas (gondolok itt az alkoholra). Bár a sör azt mondják jótékony hatással van a vesére, csak nagy mennyiségben nyilván a májra és az agysejtekre nem annyira.:)
Szóval szerintem vagy a kevés folyadék vagy a húgyhólyaghurut lesz a ludas, de ezt pontosan csak is orvos tudja megmondani, én csak találgatok.
Nekem volt olyan, hogy pohárban elég volt vizelet, de mikor legutóbb voltam, akkor megcsapoltak. Amúgy gondolom azért, mert az a leginkább steril, így biztosabb, hogy semmi más nem kerül bele a vizeletbe.
Akkor pedig, ha van tényleg olyan innivaló, amit szeretsz, akkor pedig inni kell! Képzeld el úgy a dolgot, mintha az lenne a gyógyszer, amit be kell venned, ha azt akarod, hogy meggyógyulj.
Úgy néz ki amúgy a csapolás, hogy le kell feküdni az ágyra és egy pici csövet helyeznek a húgyvezetékbe, de közben mindent mondanak, hogy lazítsd el magad és mikor vegyél nagy levegőt, pár pillanat alatt megvan a mennyiség, ami nekik kell és már veszik is ki. Nem túl kellemes, de ki lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!