Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A fogamzásgátlót Kedden...

A fogamzásgátlót Kedden hagytam abba, és még mindig nem jött meg! Mi lehet?

Figyelt kérdés

Júliusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, augusztusban, és szeptemberben nem menstruáltam, így a doki Norcolut tablettát írt fel!

Ettől megjött , és a vérzés első napján újra elkezdtem szedni a fogamzásgátló (symicia) tablettát!

Kedden vettem be az első levéllel, de még semmi!

Régebben 2-3 napra rá megjött, most már a 4.napon tartok..

Még "meg jövős" érzés sincs..

Kedden elkezdjem a következőt?

2012. nov. 3. 10:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt szerintem iszonyatosan nagy felelőtlenség és butaság volt az orvos részről, hogy felírta, a te részedről pedig hogy elkezdted újra.

Szerinted az mennyire normális, hogy gyakorlatilag 3-4 hónapja nem menstruáltál, mert annyira leállította a peteérésedet a tabletta?

Borzasztó butaság így elkezdeni újra, mert ha később babát szeretnél majd, ugyanez lesz. Abbahagyod, és nem lesz ciklusod. Aztán majd mehetsz dokiról dokira, hogy kezdjenek veled vmit.

De a konkrét kérdésedre válaszolva: ha negatív a terhesteszt, akkor kedden elkezdheted. Ha a következő sem jön meg, akkor már mindenképp orvos.

De szerintem akkor sem kellene gyógyszert szedned így, inkább hagyd abba és rakasd helyre a ciklusod még most, mert később nagyon gáz lesz.

2012. nov. 3. 10:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért az első nagyon ügyes, utána se néz mit szed a kérdező, de rögtön szidja...

A Norcolut menstruációs zavarokra van, nem fogamzásgátló, csak ugyanazon az elven kell szedni...

A válasz: Szerintem még nyugodtan várjál, ha a szünet alatt megjön, akkor jó.

2012. nov. 3. 11:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel!

Teljesen összezavartad a szervezeted!

2012. nov. 3. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Második: Talán te tanulj meg olvasni.

"Ettől megjött , és a vérzés első napján újra elkezdtem szedni a fogamzásgátló (symicia) tablettát! "

Ha nem tűnt volna fel, most fogamzásgátlót szed.

2012. nov. 3. 11:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Én sem értem mire volt jó a norcolut és utána ujra kezdeni a gyógyszert. A legbiztosabb ha az orvosodat kérdezed meg.
2012. nov. 3. 12:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Mivel a fogamzásgátló tablettát 2 és fél éve szedtem, és nem tartottam szünetet, ezért tartottam nyár elején!

Muszáj volt újra elkezdenem, mert csak gyógyszerrel tudunk védekezni, a védekezés pedig muszáj!

2012. nov. 3. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:
manapság már nem ajánlják ezt a pár hónapos szünetet, a 2 és fél év semmi. Simán lehet 6-8 évig is szedni ez a szünet (ahogy a Te esetedben is) csak problémát okoz. Ha valaki abba hagyja akkor ajánlatos legalább egy évre abba hagyni. Elég nagy baj ha erről a nőgyógyászod nem világosított fel. Az abbahagyás után gyakran kell pár hónap amig helyre áll a ormonális rendszer, nem is szoktak 1-2 hónap miatt még gyógyszert felirni. Egyébként a norcoluttal ez is baj,e gyszer meghozza de ez egy mestereséges ciklus igy a következő általában ugynaugy nem jön még meg. Neked meg még lett a gyógyszer is megint, nem csoda hogy felborult minden.....
2012. nov. 3. 14:17
 8/9 anonim ***** válasza:

"csak gyógyszerrel tudunk védekezni,"

Miért? Van egy rakás más módszer, melyik miért nem jó?

Írd le, hátha tudunk segíteni.

Mert így később már védekezned sem kell, olyan f.szán leállítod a peteérésed...

2012. nov. 3. 16:27
 9/9 anonim ***** válasza:

"manapság már nem ajánlják ezt a pár hónapos szünetet, a 2 és fél év semmi. Simán lehet 6-8 évig is szedni ez a szünet (ahogy a Te esetedben is) csak problémát okoz. "

Ne mondj már ilyet bakker. Szerinted ha 2,5 év után 3 hónapig nem menstruált a gyógyszertől, akkor mégis mi lenne 8 év múlva?

Pont azért kell a szünet, hogy az ilyen dolog minél előbb kiderüljön. Mert még lehet, hogy helyre lehet hozni. De ha folyamatosan szedi 8 évig, lehet a jóisten se rakja helyre a ciklusát!!!

Ne szedjen gyógyszert, ha 3 hónapja nem menstruál miatta.

2012. nov. 3. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!