A fogamzásgátlót Kedden hagytam abba, és még mindig nem jött meg! Mi lehet?
Júliusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, augusztusban, és szeptemberben nem menstruáltam, így a doki Norcolut tablettát írt fel!
Ettől megjött , és a vérzés első napján újra elkezdtem szedni a fogamzásgátló (symicia) tablettát!
Kedden vettem be az első levéllel, de még semmi!
Régebben 2-3 napra rá megjött, most már a 4.napon tartok..
Még "meg jövős" érzés sincs..
Kedden elkezdjem a következőt?
Egyrészt szerintem iszonyatosan nagy felelőtlenség és butaság volt az orvos részről, hogy felírta, a te részedről pedig hogy elkezdted újra.
Szerinted az mennyire normális, hogy gyakorlatilag 3-4 hónapja nem menstruáltál, mert annyira leállította a peteérésedet a tabletta?
Borzasztó butaság így elkezdeni újra, mert ha később babát szeretnél majd, ugyanez lesz. Abbahagyod, és nem lesz ciklusod. Aztán majd mehetsz dokiról dokira, hogy kezdjenek veled vmit.
De a konkrét kérdésedre válaszolva: ha negatív a terhesteszt, akkor kedden elkezdheted. Ha a következő sem jön meg, akkor már mindenképp orvos.
De szerintem akkor sem kellene gyógyszert szedned így, inkább hagyd abba és rakasd helyre a ciklusod még most, mert később nagyon gáz lesz.
Azért az első nagyon ügyes, utána se néz mit szed a kérdező, de rögtön szidja...
A Norcolut menstruációs zavarokra van, nem fogamzásgátló, csak ugyanazon az elven kell szedni...
A válasz: Szerintem még nyugodtan várjál, ha a szünet alatt megjön, akkor jó.
Egyetértek az elsővel!
Teljesen összezavartad a szervezeted!
Második: Talán te tanulj meg olvasni.
"Ettől megjött , és a vérzés első napján újra elkezdtem szedni a fogamzásgátló (symicia) tablettát! "
Ha nem tűnt volna fel, most fogamzásgátlót szed.
Mivel a fogamzásgátló tablettát 2 és fél éve szedtem, és nem tartottam szünetet, ezért tartottam nyár elején!
Muszáj volt újra elkezdenem, mert csak gyógyszerrel tudunk védekezni, a védekezés pedig muszáj!
"csak gyógyszerrel tudunk védekezni,"
Miért? Van egy rakás más módszer, melyik miért nem jó?
Írd le, hátha tudunk segíteni.
Mert így később már védekezned sem kell, olyan f.szán leállítod a peteérésed...
"manapság már nem ajánlják ezt a pár hónapos szünetet, a 2 és fél év semmi. Simán lehet 6-8 évig is szedni ez a szünet (ahogy a Te esetedben is) csak problémát okoz. "
Ne mondj már ilyet bakker. Szerinted ha 2,5 év után 3 hónapig nem menstruált a gyógyszertől, akkor mégis mi lenne 8 év múlva?
Pont azért kell a szünet, hogy az ilyen dolog minél előbb kiderüljön. Mert még lehet, hogy helyre lehet hozni. De ha folyamatosan szedi 8 évig, lehet a jóisten se rakja helyre a ciklusát!!!
Ne szedjen gyógyszert, ha 3 hónapja nem menstruál miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!