Az orvos manuális vizsgálattal érezheti a petefészekben lévő cisztákat?
szia!
hmmm... manuális vizsgálattal egy tapasztalt orvos elég sok mindent meg tud állapítani... véleményem szerint azonban a kisebb cisztákat nem érzi.. ha nagyobb van, azt igen, de kisebbeket nem hinném
azonban, ha nincsenek panaszaid ne parázz, bár nem értem, miért nem végzett ultrahangos vizsgálatot. mondjuk azt sem, hogy miért mentél. az éves szűrésen szokás az ultrahang végzése...
nekem nem mondott semmit hogy érez-e cisztát, hanem mikor mondtam h rendszertelen a ciklusom, egyből leküldött laborra(vérvétel, vizelet), aztán még beutalót is adott uh-ra... ki is derült, hogy pcos vagyok, ami ugye azt jelenti hogy sok kis ciszta van a petefészkembe...
szerintem keress egy másik dokit, vagy mondd meg ennek, hogy szeretnél uh-ot csináltatni, ha köcsögösködik, akkor meg tényleg menj máshoz. ne halogasd, én azt tettem, de nem érdemes ilyenen idegeskedni. ha meg kiderül hogy pcos vagy, nem kell kétségbeesni, tabival rendszerezhető, igaz, véglegesen nem gyógyítható...sok ilyen nő van, nem kell megijedni. szóval érdemes az uh. de remélem nincs ilyen bajod, mert azért szar érzés, mikor megtudod hogy nehezen vagy nem eshetsz teherbe...:(
jó egészséget!
Engem is szintúgy érdekelne ez, azért is keresgélek most itt.
Napról napra jobban fáj, nekem is a petefészkem, mensim szinte már nincs is nyár eleje óta, hasi uh-val aug elején nézték akkor volt cisztám erre az orvos csak manuálisan vizsgált, és azt mondta hogy nincs, de nekem akkor is fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!