Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az orvos manuális vizsgálattal...

Az orvos manuális vizsgálattal érezheti a petefészekben lévő cisztákat?

Figyelt kérdés
Eléggé hitetlenül állok ez előtt. Az orvos nem csinált uh-t csak manuálisan vizsgált meg és kijelentette, nincsenek cisztáim. Én nem érzem, de persze ő a szakember, viszont ezt azért nem tudom elhinni.
2009. aug. 11. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:

szia!

hmmm... manuális vizsgálattal egy tapasztalt orvos elég sok mindent meg tud állapítani... véleményem szerint azonban a kisebb cisztákat nem érzi.. ha nagyobb van, azt igen, de kisebbeket nem hinném

azonban, ha nincsenek panaszaid ne parázz, bár nem értem, miért nem végzett ultrahangos vizsgálatot. mondjuk azt sem, hogy miért mentél. az éves szűrésen szokás az ultrahang végzése...

[link]

2009. aug. 11. 15:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Érzem a petefészkeimet, rendszertelen a ciklusom. Nem csinált uh-ot, csak kézzel vizsgált. Hormonokat nézett még, de azok rendben vannak.
2009. aug. 11. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, mert nekem ugyanezek a problémáim. Manuálisan vizsgált csak meg, ultrahangot nekem sem volt hajlandó csinálni. Azt mondta, hogy nem női eredetűek a fájdalmaim. Pedig biztos vagyok benne, hogy én is a petefészkeimet érzem fájdalmasnak. A hormonok szintén rendben vannak...
2009. aug. 12. 11:53
 4/7 anonim ***** válasza:
A kisebb cisztákat nem, de nagyobbakat érezheti. Azért érdemes lenne egy másik szakembert is felkeresned, nehogy mégis baj legyen. Tudod, jobb félni...
2009. aug. 14. 17:30
 5/7 anonim ***** válasza:

nekem nem mondott semmit hogy érez-e cisztát, hanem mikor mondtam h rendszertelen a ciklusom, egyből leküldött laborra(vérvétel, vizelet), aztán még beutalót is adott uh-ra... ki is derült, hogy pcos vagyok, ami ugye azt jelenti hogy sok kis ciszta van a petefészkembe...

szerintem keress egy másik dokit, vagy mondd meg ennek, hogy szeretnél uh-ot csináltatni, ha köcsögösködik, akkor meg tényleg menj máshoz. ne halogasd, én azt tettem, de nem érdemes ilyenen idegeskedni. ha meg kiderül hogy pcos vagy, nem kell kétségbeesni, tabival rendszerezhető, igaz, véglegesen nem gyógyítható...sok ilyen nő van, nem kell megijedni. szóval érdemes az uh. de remélem nincs ilyen bajod, mert azért szar érzés, mikor megtudod hogy nehezen vagy nem eshetsz teherbe...:(

jó egészséget!

2009. aug. 14. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:
ja, 18/L vagyok, előző.
2009. aug. 14. 18:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Engem is szintúgy érdekelne ez, azért is keresgélek most itt.

Napról napra jobban fáj, nekem is a petefészkem, mensim szinte már nincs is nyár eleje óta, hasi uh-val aug elején nézték akkor volt cisztám erre az orvos csak manuálisan vizsgált, és azt mondta hogy nincs, de nekem akkor is fáj.

2009. okt. 4. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!