Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 14 éves vagyok, július 2. -án...

14 éves vagyok, július 2. -án jött meg először. Meg kellett volna jönnie most 2. -án, nem?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam az átlag embereknél havonta jön meg. Nekem még ebben a hónapban nem jött meg, de viszont nemsokára megyünk nyaralni. Félek hogy akkor jön meg amikor ott leszünk, és nem fürödhetek füribe meg ilyesmik. Mit tehetek? Úgy félek :(
2009. aug. 7. 22:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Egy szabályos menstruációs ciklus hossza 28 nap. De eleinte még előfordulhat, hogy késik vagy akár 1-2 hóna ki is marad. Tenni nem igazán kell semmit, és azt sem nagyon tudod befolyásolni, hogy mikor jöjjön meg.
2009. aug. 7. 22:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!
2009. aug. 7. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Az hogy havonta jön meg, csak egy átlagérték, a legtöbb nönek 21 és 36 között jön meg. Azonkivül az elsö idökben még sokszor szabálytalan és esetleg több hónap is letelik, mire legközelebb lesz.

Nem tudsz anyukáddal vagy valaki más nöimerösöddel erröl beszélni? (Egyébként az interneten is találhatsz ilyen témájú orvosi oldalakat, ott tudsz informálódni.)

2009. aug. 7. 22:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem az első menstruációm után 4 hónapig kimaradt.Az elején még nem annyira rendszeres.Hát az ciki,ha pont a nyaraláskor jön meg.Vigyél magaddal tampont,az kényelmesebb,ja és görcsoldót.Mást nem tudsz tenni.A citrom késlelteti,mindennap igyál 2dl friss citromlevet,(de ne éhgyomorra!),nekem ez egy héttel is eltólja.
2009. aug. 7. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Mikor legelőször megjött nekem, akkor csak kevés volt és két napig tartott. Utána egy hónapra kimaradt. Azután rendszeres lett, 24 napos ciklusokkal.

Lehet, hogy neked is így lesz. Barátnőimnél is az volt a tapasztalat, hogy az első után többet késett. Ne izgulj:) Végszükség esetén marad a tampon, de szorítok Neked ;P

L/15

2009. aug. 7. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Csak én voltam annyira "szerencsés", hogy 10 évesen jött meg, és 28 naposak 4 éve a ciklusaim?:S

Nem gondoltam volna, hogy sok lánynak több hónapra kimarad.. Az 1 hónap az szerintem oké, na de több.... :S

2009. aug. 8. 11:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan szerencsém volt, mint az utolsónak: 11 évesen jött meg,attól kezdve 26 naponként rendszeresen megjött kivéve három alkalmat, amikor a gyerekeimmel terhes lettem. Csak 40 év után maradt ki, de akkor már véglegesen.
2009. aug. 8. 21:34
 8/10 anonim ***** válasza:

én 12 éves voltam mikor megjött először,de nagyon rendszertelen volt...volt olyan ,hogy egész nyáron nem jött meg...két év után kb beállt...de azóta is lehetnek csúszások,sőt most volt egy kimaradásom..de a háziorvos szerint ezzel még nőgyógyászhoz is felesleges menni,mert 16 évesen előfordulhat.

szóval ne aggódj

2009. aug. 8. 21:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2009. aug. 9. 19:39
 10/10 anonim ***** válasza:

a barátnőmnek 10 évesen jött meg és 2 napig és azóta nem jött meg neki én 11 voltam mikor megjött

11/lány

2009. aug. 10. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!