Hatasos az ARWEN TORNA endometriozis, pcos kezelesere?
Nekem semmilyen hatása nem volt,pedig több kurzuson is részt vettem és itthon is csináltam..
Nem akarom azt mondani,hogy lehúzás az egész,mert valaki meg esküszik rá,nekem nem jött be:(
Szia!
Koszonom a valaszt.
Nemreg voltam Tundenel egyeni oran,es otthon dvd-rol csinalom .
Mixtay Zsuzsanal is voltam dietas tanacsadason.
Elkezdtem makrobiotikusan etkezni.
Egy altala ajanlott homeopatias orvoshoz is el fogok menni,aki csaladallitassal es egyeb lelki oldasokkal foglalkozik.
Nagyom bizom ezekben a gyogymodokban.Szigoruan be fogok tartani mindent.
Mert szerintem felmegoldasokkal nem lehet meggyogyulni,csak,ha valtoztatunk magunkon eds az eletmodunkon.
Mar evek ota tartanak a nogyogyaszati es urologiai betegsegeim.
Rengeteg orvosnal voltam,rengeteg gyogymodot kiprobaltam,de semmi nem segitett.
Amit Tunde es Zsuzsa mondot az tunt a legedmsszerubbnek,leglogikusabbnak.
Az evek alatt csak ok tudtak vilagos valaszt adni a kerdeseimre.
Megkerdezhetem,hogy te milyen problema miatt csinaltad a tornat?
A makrobiotikus etkezest is csinaltad?
Tunde azt mondta,hogy csak erhet el valaki eredmenyt,ha mindent szo szerint betart.
Szia!
Én is Tündéhez jártam.
Az Arwen torna mellett mozogtam még,abszolút életmódot is váltottam.A makrobiotikus étkezést,azonban nem csináltam.Nekem két diabetikus sem ajánlotta,és a belgyógyászom(dr.Zarándi Ildikó,aki az egyik legjobb homeopata orvos is egyben) ellenezte.
Egyébként jártam Aviva tornára is(nekem szakmailag az sokkal bealapozottnak tűnt,szerintem az Arwen egy kicsit annak a koppintása),ott sem javasolta az oktató,akit megkérdeztem.
Nekem ciklusproblémáim voltak,lényegében az összes labor(hormon) eredményem jó lett,mégis össze-vissza menstruáltam.Szedtem rá többféle gyógyszert,Arwen/Aviva torna,homeopatás bogyók,mindenféle természetes szer(Gynex cseppek stb) nulla eredménnyel.Ami engem helyrehozott(legalábbis másnak nem tudom tulajdonítani) az akupunktúra.
A sokadik nőgyógyász javasolta,akinél voltam,és már az 5-6.után viszonylag normálisan megjött a mensesem. 30 alkalmon vagyok túl,és már 5.teljesen normális 30 napos ciklusom volt.
Szerintem mindenképpen próbáld meg az Arwen tornát,ártani biztos,nem árt.A táplálkozási része nekem nagyon nem tetszik,én is úgy gondolom,hogy néha-néha mértékkel,de mindent ehetünk.Attól lennének nőgyógyászati problémáink,mert megeszünk hétvégente egy kis csirkemellet vagy sajtot?Illetve azt a tanácsot is kaptam,hogy a csak növényi eredet kifejezetten nem tesz jó a szervezetnek,például margarinból/vajból mindenképpen állati eredetűt érdemes választani,míg a makrobiotika szerint csak növényi.
Biztosan jó szakemberek,de az ilyenfajta végletes gondolkodás,amit ők követnek(az egyik csaj fejét a foglalkozáson majdnem leszedte,mikor megtudta,hogy a karácsonyi vacsorán evett pulykahúst,én akkor meg is rémültem,és az azutáni pár alkalomra már nem is szívesen mentem..) számomra nem szimpatikus,ugyanúgy,mikor sok orvos csak a gyógyszert,meg a recepteket írogatja.
A PCO-d egyébként biztos?
Igen,biztos.
Egy es fel honapja mutottek:eltavolitottak az endometrikus hegeket es csomokat,oldottak az osszenoveseket,drillingeltek a polycisztakat.
Inzulin rezisztenciam is van.
A tesztoszteron szintem nagyon magas,az osztrogen szintem is magas, a progeszteron szintem nagyon alacsony,az osztrogen-progeszteron arany is nagyon gaz,a cortizol is eleg magas es a d vitaminszing alacsony.
A Robert Karolyban operaltak.Pusztai dokihoz is elmentem,tole progeszteron kremet es baratcserje kapszulat vettem.
De Tunde azt mondta,hogy ezeket se hasznaljam,mert csak rontanak az allapotomon.
Evek ota van:vulvodyniam,allando fajdalom a huvelybemenetnel,hugycsonel,huvelytornacnal,allando huvelygyulladas,a tenyesztes mindig e colit mutat ki,egyszer candidat,interestitialis cystitis
,kismedencei fajdalom,es a mutet elott verzeszavar.
Én is voltam Pusztai dr.nál a barátcserje se volt való semmire.A Róbert amúgy jó hely,ott szültem 2,5 éve a kislányomat Nega doktornőnél:):)De sajna,ezen a problémán ő se tudott segíteni.
Aki nekem az akupunktúrát ajánlotta,dr.Margitai Györgyi,a Mamutban van rendelése.
Az én esetem annyival volt könnyebb,hogy a pco-t kizárták,igaz azt továbbra sem tudom,hogy mitől volt.
Koszi az akkupunktura tippet.Azt meg nem probaltam.
Bar most elegge tonkretett ez a betegseg anyagilag is.
Nekem logikusnak tunik,hogy miert jo a makrobiotika,Zsuzsa minden apro reszletet elmagyarazott,es mindenkinek egyeni allapottol fuggoen allitja ossze az etrendet.
Halat tobbszor is ehetek egy heten.
ne is mond,kb.A Isten pénzét is el lehetne költeni,és én is ha összeszámolom,hogy a semmiért mennyit költöttem...
Próbáld ki,ha neked szimpi és tetszik,ki tudja lehet az fog segíteni:)
Gratulalok a kislanyodhoz:)
Nega doktornovel is talalkoztam,ketszer is volt bent vizitelni.
Engem Fulop Istvan mutott.
Tunde ki is volt akadva,hogy nem szabadott volna megoperalni,mert azzal csak ujabb hegeket,osszenoveseket okoztak,es a gyulladast nem szuntettek meg.
Pusztai dokirol is nagyon negativ velemennyel volt.
Es mikor mondtam neki,hogy Ujhazy Attila,aki diagnosztizalta nalam az endot,azt mondta,hogy a menstruacio egy betegseg,es minden nonek fogamzasgatlot kellene szednie a menopauzaig,mert akkor nem lennenek nogyogyaszati gondok,mandnem kitert a hitebol.
Azt mondta,kivancsi lenne arra,mit szolna a doktor ur,ha neki kene ugyanezt tennie.
Mondjuk arra en is kivancsi lennek.
Sok betegseget pont hogy a fogamzasgatlo okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!