A cérnagiliszta fertőzés milyen hatással lehet a magzatra vagy az újszülöttre?
Figyelt kérdés
Elegem van, napokon belül szülök és most felfedeztem, h cérnagilisztám van. Nyomom magamba a fokhagymát, minden nap ágynemű csere, köröm levágás, kézmosás, stb, de félek, hogy szülés közben megfertőződhet a pici. Mire számithatok legrosszabb esetben? Azt is tudom, hogyan kaptam el: párom kb egy hónapja nyers tésztát kajált és kb. 1-2 hét múlva megjelentek a kukacok és aztán mondván, h nem látott többet, nem kezelte magát. Most,h mondtam neki, meg persze halálra sértődött, tehát azt elfelejthetem, hogy ő is kezeli majd magát és félek a visszafertőzéstől is, de leginkább a gyerek aggaszt.2009. aug. 7. 01:42
1/3 anonim válasza:
Szia!
Nem tudom, milyen hatással van a magzatra, de a fokhagymás megoldás csak egy népi tévhit! Szinte semmit nem ér... Fordulj orvoshoz, kiír vmit, és sikeresen rövid idő alatt kezelhető. Mielőbbi javulást!
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Egyébként ez mások szerint is igy van? Mert más közeli ismerősöm, akinek baja volt, mindig azzal kezelte és elmúlt... Mostanra kiderült, h kezelve volt a páromnál a dolog, csak nem mondta, csak hát mivel nekem úgy adta elő, h egyik napról a másikra eltűntek, nem is cseréltem minden nap ágyneműt meg törölközőt is csak 1x 1 héten. Asszem most mindent lefertőtlenitek, billentyűzetet, kilincseket, stb.
2009. aug. 7. 17:31
3/3 A kérdező kommentje:
Attól félek, h megeszem a petéket és átjut a méhlepényen keresztül a picihez és őbenne meg kikelnek. Erre mekkora esély van?
2009. aug. 7. 17:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!