Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyaz zajlik a méh kivétele?

Hogyaz zajlik a méh kivétele?

Figyelt kérdés

A kérdésem konkrétan az lenne,hogy:

mennyi idő a felépülés,ki milyen állapotban volt a műtét után. Hány órás a műtét,és esetleg milyen komplikációk léphetnek fel.

2009. aug. 6. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
33%

Megpróbáltál már valami más gyógymódot is?Rákos vagy?

Gyógyteák, frekvencia gyógyászat, szellemsebészet?

Miért mész ilyen hamar kivetetni?

2009. aug. 6. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle műtéti eljárást alaklmaznak az egyik a hüvelyen keresztül operálják ki a méhet a hason pedig 2 lyukból laparoszkóppal nézik ( ilyenkor nincs nagy vágás ) a másik pedig bikinivonalban vízszintes metszésből nyitják meg a kismedence üregét.

Én személy szerint a hasi feltárásra szavazok, mert a nyitott területen jobban szemügyre lehet venni az anatómiai viszonyokat, az operáló orvos tisztán lát. Ha mióma miatt, vagy a petefészkek is eltávolításra kerülnek és együtt veszik ki a méhet akkor szintén jobb a feltáró műtét mert erős vérzés léphet fel, mely életveszélyessé is válhat.

Műtéti szövődmények a vérzés, sebfertőzés, tájog. Maga a műtét átlag 2 óra.

A felépülés, az első napok fájdalmasak, majd minden nap könnyebb. Műtétet követő másnap már fel lehet kelni az ágyból mosakodni és wc-re. 6 hét alatt teljesen fel lehet épülni.

Magát a hüvelyt a méhszáj magasságában levarrják, így megmarad a hüvely teljes hosszában és a méhműtét után is tökéletesen funkcionál a szexet illetően.

2009. aug. 6. 20:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálunk is van a rokonságban, akinek kivették a méhét. Nos ő elég gyorsan felépült és tökéletesen műtötték meg, nem volt komplikáció, nem érzett fájdalmat. Neki méhtestrákja volt, és ugye már nyugdíjas volt klimax után, így nem is próbálkozott mással. Egy nőnek a méhére csak addig van szüksége, amíg szülni akar. Nem kell aggódnod, nagyon kicsi az esélye, hogy bármilyen rendellenesség fellépjen műtét közben, ez rutindolog manapság. Műtét után ugye kicsit álmatag az ember, 1-2 napig fáj, de utána elmúlik és teljesen tünetmentes. Nem kell aggódnod! Mielőbbi teljes felépülést kívánok neked!
2009. aug. 6. 23:45
 4/7 anonim válasza:
100%
szia!engem 4 hete műtöttek.a műtét kb 2 óra utána mész az őrzőbe.pár óra múlva lehetett inni.másnap reggel felkeltem mosakodni a nővérke segített.utána átmentünk a kórterembe.pénteken műtöttek kedden mehettem haza.másnap én már főztem valami egyszerűbbet ami mellett nem kell sokáig ott állni.pár napig sokak feküdtem majd minden nap egy kicsit erősödtem.így 4 hetesen már egész nap fent vagyok. az emelésre kell nagyon vigyázni meg a cipekedésre.3kilónál még nem mertem többet emelni.kitartás neked nem olyan vészes.én nagyon örülök neki hogy végre túl vagyok rajta,több éves szenvedés után.
2009. aug. 8. 16:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Van egy miómám ami megnőt és az orvosom azt mondta ki kell venni. Nem tudom milyen más kezelés lenne még.
2009. aug. 8. 22:26
 6/7 anonim válasza:
szia!nem tudom hány éves vagy? van e gyereked? mekkora a myoma? okoz e panaszokat? szerintem ezen is múlik hogy hogyan döntesz.
2009. aug. 10. 06:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálam " kilátásba helyezték " hogy ami van a petefészek környékén, ki kell venni.

Alapos hasi ultrahang kell. Mikor épp megjelentem nem volt tele a hólyagom.

A rákszűrés is aktuális, szinte nagyon rövid időn belül, azért kell várni..

Meg remélem nem vagyok életveszélybe, mert akkor már másnap : péntekre behívott volna..

CT - voltam ott láttak valamit. Nem akarok belemélyedni, sokkolni magam. Amit ekernek azt bőven elmondják, nem úgy mint 20 - on évvel ezelőtt.

Sajna máshol is van, de ezt genetikailag örököltem. Pontosabban az évek folyamán fejlődött. NF..

Szerintem a hasamba is ilyesmi van, azért nem olyan sürgős, tehát próbálom nem idegesíteni magam ezen is...

Ismerősöm akinek beszéltem erről, azt állítja " én vonzom magamba " ezeket..

Oké ha így van úgy csinálok mint a Kill Bill filmbe a főszereplő : " Mozdulj meg nagylábújj ". Annyi külömbséggel, " Szívódj fel ", és közben ganoderma teát iszok. Van ilyen kapszulába is..

2011. máj. 6. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!