El kell kezdnem szedni a PCO-ra felírt gyógyszert, ha közben elkezdtem menstruálni?
A Norculut nem "PCO-ra felírt gyógyszer", hanem egy progeszteront utánzó hatóanyagú gyógyszer, amivel a nőgyógyászok szoktak szerencsétlenkedni, ha nem jön meg a menstruáció.
Ne kezdd el szedni, mert azért írta fel a nőgyógyászod, hogy legyen megvonásos vérzésed (aminek egyébként semmi értelme).
Keress inkább egy normális endokrinológust!
ne szedd be! az előzőeknek igazuk van
ezzel csak rontod a helyzetet! menj endokrinolgiára
Valószínűleg igen, a PCO-sok 99%-ának inzulinrezisztenciája van.
De ha cukorbetegség gyanúja merült fel, nem néztek terheléses inzulint+cukrot?
Saját történet:
Elmentem nőgyógyászhoz (is), mert elég sokféle panaszom volt. Megállapította, hogy több ciszta is van mindkét petefészkemben. Felírta a metfogamma tablettát (azt mondta ettől nem alakul ki újabb ciszta), mellé pedig fogamzásgátlót. Utóbbiról annyit mondott, hogy a sok pattanásom miatt szedjem, mert "ilyen petefészekkel maga úgysem lesz soha terhes". Aztán véletlenül egy kedves belgyógyász doktornőhöz kerültem pajzsmirigy ellenőrzésre és miután elmondtam, hogy milyen tablettát szedek elküldött cukorterhelésre. Kiderült, hogy az inzulin szintem háromszorosa a normálisnak. Jött a dietetikus, meg a féléves ellenőrzés. Vannak érdekes dokik és vannak olyanok is, akik gyógyítanak. Jobb lenne, ha Te is a végére járnál a dolgoknak. Ne szedd be a tablettákat. Egyik barátnőm beszedett ebből több adagot is, mégsem menstruál már 1 éve. Először jobb lenne egy teljes kivizsgálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!