Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A tejsavas irrigálásról? Már...

A tejsavas irrigálásról? Már tudom mire való, meg hogy mi az, de hány naponta lehet használni? Csak akkor lehet ha gyulladásom van vagy máskor is?

Figyelt kérdés
2012. okt. 4. 19:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt szokták a nőgyógyászok mondani, hogy egészséges nőnek nincs szüksége irrigálásra.

Én akkor irrigáltam (orvosi utasításra), amikor lefagyasztották a méhszájsebemet. Napi egyszer kellett, esténként, ha jól emlékszem a menzeszem beköszöntéig.

Ha nincs panaszod, szerintem teljesen felesleges. Elegendő, ha tejsavas tisztálkodószert használsz a külső nemi szerved megmosásához.

2012. okt. 4. 19:33
 2/10 anonim ***** válasza:

a Multi Gyn - nek van egy intim zuhanya, én azt szoktam néha használni.

heti egyszer lehet, belső tisztításra, megelőzésre, menstruációnál lehet 2szer is.

2012. okt. 4. 22:30
 3/10 anonim ***** válasza:
van amikor csak egyszerűen lactacyd-ot használok mosakodáskor.
2012. okt. 4. 22:32
 4/10 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak tökéletesen igaza van!!! Egészséges nőnek semmi szüksége irrigálásra, mert a hüvely öntisztuló!

A mikroflórát viszont könnyű kiirtani az irrigálással. Az én orvosom egyáltalán ne javasolta. Fertőzés után gynofloort kell használni, ez kúp és nem mossa át a hüvelyt.

2012. okt. 5. 10:18
 5/10 A kérdező kommentje:
oks de nekem most folyásom van, felvagyok fázva szóval most használhatom egy pár napig nem?
2012. okt. 5. 12:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha fel vagy fázva és folyásod van, akkor orvoshoz kell menni, mert bakteriális fertőzésed lehet. Erre kevés az irrigálás.
2012. okt. 5. 13:56
 7/10 A kérdező kommentje:
voltam és írt cns kúpot! de én szeretném kipróbálni ezt az irrigálást is közben! vagy átöblíteni ott belül kúp előtt!
2012. okt. 5. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:
De nem tesz jót, miért nehéz megérteni? Kérdezd csak meg a dokid, ha nekünk nem hiszel. Egyébként is, a felfázás hólyaghurutot jelent, az pedig antibiotikummal kezelendő. Lehet kapni olyan kúpot, ami visszaállítja a hüvely normál flóráját és emellett nem öli ki, nem öblíti ki a mikroorganizmusokat. (gynofloor)
2012. okt. 5. 14:16
 9/10 A kérdező kommentje:
oks köszi, elhasználom a cnst majd ha visszamegyek a dokihoz megkérdezem mit gondol a tejsavas irrigálásról és h mikor kell...köszi
2012. okt. 6. 11:26
 10/10 Gift ***** válasza:
A lady pharma tejsavas irrigálás a leghatásosabb. Akkor használd ha úgy érzed h több a folyásod, nekem fehér folyásom van néha és ez természtes, kinek mennyi. Ha elöjön a gomba vagy vmi bakteriális akkor a hüvelykúpos kezelés elött kimosni vele a hüvelyt és este felhelyezni a kúpot. A kezelés végén nem muszaj hazsnálni, 3 napig kerüljéteka sexet,a hüvelyflór azalatt visszaáll a rendes ph értékbe.. fenttartó kezelésként a heti egy nem egészségtelen. Ha kérdésetek van erről, én szívesen válaszolok.
2012. okt. 25. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!