A tejsavas irrigálásról? Már tudom mire való, meg hogy
mi az, de hány naponta lehet használni? Csak akkor lehet
ha gyulladásom van vagy máskor is?
Azt szokták a nőgyógyászok mondani, hogy egészséges nőnek nincs szüksége irrigálásra.
Én akkor irrigáltam (orvosi utasításra), amikor lefagyasztották a méhszájsebemet. Napi egyszer kellett, esténként, ha jól emlékszem a menzeszem beköszöntéig.
Ha nincs panaszod, szerintem teljesen felesleges. Elegendő, ha tejsavas tisztálkodószert használsz a külső nemi szerved megmosásához.
2012. okt. 4. 19:33
a Multi Gyn - nek van egy intim zuhanya, én azt szoktam néha használni.
heti egyszer lehet, belső tisztításra, megelőzésre, menstruációnál lehet 2szer is.
2012. okt. 4. 22:30
van amikor csak egyszerűen lactacyd-ot használok mosakodáskor.
2012. okt. 4. 22:32
Az első válaszolónak tökéletesen igaza van!!! Egészséges nőnek semmi szüksége irrigálásra, mert a hüvely öntisztuló!
A mikroflórát viszont könnyű kiirtani az irrigálással. Az én orvosom egyáltalán ne javasolta. Fertőzés után gynofloort kell használni, ez kúp és nem mossa át a hüvelyt.
2012. okt. 5. 10:18
5/10 A kérdező kommentje:
oks de nekem most folyásom van, felvagyok fázva szóval most használhatom egy pár napig nem?
Ha fel vagy fázva és folyásod van, akkor orvoshoz kell menni, mert bakteriális fertőzésed lehet. Erre kevés az irrigálás.
2012. okt. 5. 13:56
7/10 A kérdező kommentje:
voltam és írt cns kúpot! de én szeretném kipróbálni ezt az irrigálást is közben! vagy átöblíteni ott belül kúp előtt!
De nem tesz jót, miért nehéz megérteni? Kérdezd csak meg a dokid, ha nekünk nem hiszel. Egyébként is, a felfázás hólyaghurutot jelent, az pedig antibiotikummal kezelendő. Lehet kapni olyan kúpot, ami visszaállítja a hüvely normál flóráját és emellett nem öli ki, nem öblíti ki a mikroorganizmusokat. (gynofloor)
2012. okt. 5. 14:16
9/10 A kérdező kommentje:
oks köszi, elhasználom a cnst majd ha visszamegyek a dokihoz megkérdezem mit gondol a tejsavas irrigálásról és h mikor kell...köszi
A lady pharma tejsavas irrigálás a leghatásosabb. Akkor használd ha úgy érzed h több a folyásod, nekem fehér folyásom van néha és ez természtes, kinek mennyi. Ha elöjön a gomba vagy vmi bakteriális akkor a hüvelykúpos kezelés elött kimosni vele a hüvelyt és este felhelyezni a kúpot. A kezelés végén nem muszaj hazsnálni, 3 napig kerüljéteka sexet,a hüvelyflór azalatt visszaáll a rendes ph értékbe.. fenttartó kezelésként a heti egy nem egészségtelen. Ha kérdésetek van erről, én szívesen válaszolok.
2012. okt. 25. 15:52
Kapcsolódó kérdések: