Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha megkapom a méhnyakrák...

Ha megkapom a méhnyakrák elleni védőoltást akkor is kötelező minden évben rákszűrésre menni? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
2012. okt. 4. 18:20
 1/10 anonim ***** válasza:

No, én amikor elértem a szűrés küszöbére, közvéleménykutattam (orvosok közt!).

Azt mondták - azóta már pletyka szinten ettől eltérőt is hallottam, tehát NEM orvostól - az orvosok, hogy a szexuális élet kezdete után 1 évvel kell menni először, és onnantól évente, MERT a fitymaváladékkal terjed a vírus, ami a méhnyakrákot okozza. Ezt én úgy értelmezem, hogy ha hosszú szünet van a szexuális életben, akkor sem kell menni minden évben. Az oltás esetében érdemes volna Neked is egy ehhez hasonló "közvéleménykutatást" tartanod orvosok között.

2012. okt. 4. 18:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyébként meg nem úgy kötelező, hogy bírságköteles, ha nem mész el...:) Hanem javallott.
2012. okt. 4. 18:33
 3/10 A kérdező kommentje:
nekem kötelező mert fogamzásgátlót szedek és évente menni kell, de utálok..ezért kérdezem..köszi
2012. okt. 4. 19:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja, értem! Ezt nem tudtam!
2012. okt. 4. 19:16
 5/10 A kérdező kommentje:
semmi:)
2012. okt. 4. 19:19
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

Ha felelősségteljes orvosod van, akkor az oltás után is rendszeresen el fog küldeni szűrésre.

Az oltás a HPV két legvirulensebb törzse ellen hatásos, amik együttesen kb. a méhnyakrákos megbetegedése 70%-ában vannak jelen. A többi 30% esetében az oltás hatástalan, tehát az oltás után is lehet valaki rákos.

2012. okt. 4. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem kötelező elmenni, de ha fontos a saját egészséged, akkor elmész. Ha nem mész, büntetést nem kapsz érte!
2012. okt. 5. 07:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért, mert a hpv-nek vagy 100 alfaja van, te meg max 4 ellen leszel beoltva.
2012. okt. 5. 10:31
 9/10 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm szépen a válaszokat!
2012. okt. 5. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
Mindenképpen el kell menned, mert ha utánanézel, rengeteg típusa van a hpv-nek, alacsony kockázatú, magas kockázatú (14 féle tuti van), tehát ha nem akarsz semmiképpen méhnyakrákban meghalni, akkor menj el!
2012. okt. 17. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!