Ha megkapom a méhnyakrák elleni védőoltást akkor is kötelező minden évben rákszűrésre menni? Ha igen, miért?
No, én amikor elértem a szűrés küszöbére, közvéleménykutattam (orvosok közt!).
Azt mondták - azóta már pletyka szinten ettől eltérőt is hallottam, tehát NEM orvostól - az orvosok, hogy a szexuális élet kezdete után 1 évvel kell menni először, és onnantól évente, MERT a fitymaváladékkal terjed a vírus, ami a méhnyakrákot okozza. Ezt én úgy értelmezem, hogy ha hosszú szünet van a szexuális életben, akkor sem kell menni minden évben. Az oltás esetében érdemes volna Neked is egy ehhez hasonló "közvéleménykutatást" tartanod orvosok között.
Ha felelősségteljes orvosod van, akkor az oltás után is rendszeresen el fog küldeni szűrésre.
Az oltás a HPV két legvirulensebb törzse ellen hatásos, amik együttesen kb. a méhnyakrákos megbetegedése 70%-ában vannak jelen. A többi 30% esetében az oltás hatástalan, tehát az oltás után is lehet valaki rákos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!