A nögyogyasz pcost allapitott meg uh alapjan. Elmentem körzeti orvoshoz is, mert a nyakamon a mirigyek fajnak, es kicsit bevannak duzzadva. ö elutalt endokrinologushoz. Ott mit fognak vizsgalni?
Lesz egy vérvétel, ennek tükrében folytatódik majd a kezelés.
Ha beigazolódik a pco, akkor a hármas kezelést kell csinálnod. Rendszeres mozgás, diéta és gyógyszer. Akár szeretnél babát a közeljövőben, akár nem, ezt kell csinálni ahhoz, hogy az esetleges kilóktól megszabadulj, rendszeres ciklusod legyen és hozzá legyen peteérés is.
A két dolog nincs közvetlen összefüggésben. Esetleg arra is megvizsgálják a véred és uh-ra is elküldenek, pajzsmirigy uh-ra.
Én is pco gyanús vagyok, viszont az utóbbi időben pont lefogytam, és az UH-s nő azt momdta, szerinte rajtam plusz 5kiló segítene.
Sportolok rendszeresen, és igaz nem diétázom, de egészségesen étkezem, ezen túl szerintetek én mit tudok csinálni, hogy rendbejöjjek?
(Nem akarok hízni, igaz elég deszka vagyok, de sportos vagyok, ilyen vagyok...)
Vannak kifejezetten vékony pcosok is.
Először ki kell deríteni, hogy tényleg pcos vagy-e.
Vérvétel a ciklus 3. és 21. napján, ebből szokták megállapítani.
Kerüld a cukros ételeket, italokat.
Ha kiderül, hogy tényleg pcos vagy, akkor a hármas kezelést kell tartanod. Rendszeres mozgás, de az ugye megvan :), szénhidrátcsökkentett diéta és gyógyszer.
Egy endokrinológussal kellene beszélned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!