Tamponnal tanácsos/lehet aludni (éjszaka)?
Nyugodtan használd, a tampont lehet 6-8 óránként is cserélni... Csak nagyon figyelj az intim higiéniára ebben az esetben!
Amúgy a kérdezőt nem kéne ijesztgetni, mert ha a tampontól baja lenne, akkor nem csak éjszaka, hanem nappal is ártana neki!
Kb. 10 évig tampont használtam (éjszakára jellemzően nem, de előfordult), majd kb. 5 éve már csak betétet. Azt figyeltem meg, hogy így hamarabb vége van.
Aztán az is elgondolkodtatott, hogy végeztek méréseket nőkön (klinikai körülmények között, Kriston Andrea, Kriston intim torna), hogy mennyire erős a hüvelyfal izomzata, és a tamponosok között szignifikánsan gyengébb volt. Elgyengíti a hüvely tartóizomzatát, ezt azzal magyarázták, hogy a tampon folyamatosan, órákon-napokon át, havi rendszerességgel nyomja a hüvelyfalat, és gátolja a keringést.
Aztán gondolom az sem egy vidám dolog, hogy egész éjszaka (vagy nappal, ha elfelejted cserélni) bomló vér van benned. Az egy dolog, hogy nem gusztusos, de VALÓBAN veszélyes is lehet.
Kicsi a valószínűsége, hogy bajod lesz, ha egyszer-egyszer tamponnal alszol, de én rendszert nem csinálnék belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!