Nők Lányok szenved valaki közületek androgén hormon túltengésben?
Androgén:férfi nemi hormon.Én már 9 éve szenvedek ebben a betegségben és elneveztem női átoknak.Akinek ez a betegsége van az tudja miről beszélek:hajhullás,főleg fejtetőről,fejbőr irritáció,szőrösödés,fogromlás,pattanások egyéb ínyencségek.
Arra gondoltam hogy Akinek ez a betegsége van itt megoszthatná leírhatná mikor kezdődött milyen negatív élményei vannak/érték az életben emiatt.Milyen kezeléseket kapott,vagy egyéb praktikákat amik segítenek ilyen helyzetben.
Bár már nem aktuális ,de azért leírom az én esetemet.
19 éves lány vagyok. Ez az egész olyan 9-10 éves koromban kezdődött, akkor még csak pár darab,amolyan tini pattanás volt rajtam. Édesanyám már akkor is furcsálta,így hát amikor voltunk dokinál,megkérdezte,hogy mégis ezzel mit lehetne kezdeni ? A válasz Csak annyi volt,hogy ez szimpla serdülőkori tünet,majd ELMÚLIK (?) Hát persze :D
Azóta hiába jártam bőrgyógyásznál, az is 2 méterről vizsgált meg, rá se kérdezett ,hogy mióta vannak ezek, mikor jön ki erősebben, semmi.
Ebben az a röhej,hogy ápolónak tanulok, és azért szégyen ,hogy belénk magoltatják(jogosan),hogy hogy kell megvizsgálni egy embert NORMÁLISAN , de ő úgylátszik hiányzott pont azon az órán. Egyetlen egy bőrgyógyász sem vizsgált meg normálisan, csak hümöggött,aztán felírt egy katyvaszt ,ami jó kis alkoholos(előtte mondtam,nekik ,hogy azok csak rontanak a helyzeten-hát hiába).A hátamon,vállamon,melkassomon is ugyanilyen a helyzet.
Az első bőrgyógyászomnál antibiotikumot kaptam , tök feleslegesen,mint kiderült, mert erre a betegségre( olajos-korpás szeborreás bőr,androgén túltengés) nem hat, ugyanis ez hormon probléma. Szóval azóta csak rosszabb.
A legelszomorítóbb,hogy ez nem kezelhető teljes mértékben ,csak enyhíthető. Enyhíteni lehet például tisztítókúrákkal,salaktalanítással,kemodogén szerek kiiktatásával.
Fejbőr irritációm és hajhullásom még nincs hála a jó égnek
10-13 éves koromig ilyen volt a bőröm :
14-15 éves koromban:
Most :
Ilyen kínokat,amilyeneket mi élünk meg, senkinek sem kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!