Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ilyen felelőtlen lenne a...

Ilyen felelőtlen lenne a nőgyógyászom?

Figyelt kérdés
16/L vagyok, egy ideje élek nemi életet, ekkor el is mentem nőgyógyászhoz, csak egy általános kivizsgálásra. Egész végig rá akart beszélni a fog. tablettára, de én nem igazán akarom még a korom miatt, valamint gyakran vagyok beteg és szedek gyógyszert ezért nem akarom hogy bekavarjanak egymásnak a pirulák. Mire vége lett a kivizsgálásnak, rábeszélt a tablettára, és fel is írt valamilyet. De igazából csak kézzel megvizsgált, semmi egyéb, és így felírta a tablettát. De olvastam ezen a fórumon, hogy előtte vérvétel meg mindenféle vizsgálat kellett volna hogy biztos jó e nekem az a gyógyszer, és mivel ez nem történt meg, ezért nem váltom ki a gyógyszert és nem fogom beszedni. Hogy lehet ennyire felelőtlen az orvos? Miért nem küldött el vérvételre vagy amire szükség van? Vagy a gyógyszerkiválasztás/felírás ebből áll?
2009. aug. 1. 15:55
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

utolsó!

na csak élnek még segítőkész emberek:) köszönöm :)

többiek: na ugye látjátok, hogy jogos volt a bizalmatlanságom az orvosommal... örülök, hogy nem váltottam ki a bogyót.

2009. aug. 1. 17:10
 22/30 anonim ***** válasza:
50%

16:39 vagyok! A rákszűrést kézzel végzik, és levesz kis mintát a méhszájtól, amit elküld vizsgálatra, ha nem kapsz levelet, akkor jó a rákszűrésed, ha írnak, na akkor kell majd a vérvétel, mert akkor valami rosszat találtak a kenetvételkor.

Elvégezte ő a dolgát, csak nem érezted. Ilyen a jó nőgyógyász, ha nem érzel semmit vizsgálat közben.

A papírt amit kaptál tőle, ne dobd ki, mert azzal igazolod, hogy voltál rákszűrésen, és figyeld a dátumot, mert évente kell járni. Ha eljársz évente, akkor felelős vagy magadért, ha nem akkor meg felesleges volt a dokit meglátogatni. Ugyanis aki nemi életet él, annak évente egyszer illik eljárni rákszűrésre, a méhnyakrák miatt és más csúnya betegségek miatt is.

2009. aug. 1. 17:20
 23/30 anonim ***** válasza:
48%

ha a kérdező ennyit nem tud, hogy hogyan végzik a rákszűrést, és hogy történt-e rajta ilyen vizsgálat, akkor milyen alapon pattog itt a hasznos válaszadóknak, akik ráadásul tapasztaltak és esetleg szakmailag hozzáértők is?

Saját magad bizonyítottad be mennyire éretlen vagy.

És csak jelzem, azért mert szét tudod már rakni a lábad, az nem jelent érettséget.

Az érettséget a felelősség teljes védekezés, évenkénti rákszűrés IS jellemzi. Amúgy már az elején leírtad, hogy nemi életet éltek egy ideje, akkor miért voltál meglepődve azon mikor egy válaszoló azt írta, hogy akkor el kéne járni szűrésre?

Nagyon gyerek vagy még. Teljesen ellentmondásosak a kommentjeid. Egyszer tudtad, egyszer nem, egyszer nem akartad a gyógyszert de vérvételt igen...

Ha ennyi mindent nem tudsz az nem baj, utána kell olvasni mint ahogy mi is tettük annak idején, és nem pedig itt nagyszájúskodni, nulla tudással.

2009. aug. 1. 18:48
 24/30 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom mit vagytok így kiakadva XD Elmondom a lényeget ha már szeded a tablettát utána küld el vérvételre! Nekem is ez volt. Visszamentem receptért és akkor be is utalt vérvételre. Minden nőgyógyász más hogy csinálja. Ti meg itt vitatkoztok. Felírás az nem azt jelenti, hogy szedned kell! Nekem is csak úgy felírta aztán megtörtént a baj azóta szedek fogamzásgátlót! Cica a te életed azt csinálsz vele amit akarsz :D
2009. aug. 1. 20:31
 25/30 anonim ***** válasza:
51%
Szia tényleg felelőtlen volt a doki, ha nektek jó az óvszer akkor minek erőszakolja rád a gyógyszert? Én is 16 éves vagyok, én a párommal pont fordítva vagyunk mert mi a gumit utáljuk, és ezért gyógyszert szedek. Mindenki úgy védekezik ahogy szeretne, a lényeg hogy ne legyen semmi egészségügyi baj se, meg baba se. Ha majd egyszer x év múlva úgy döntesz hogy inkább gyógyszer, akkor feliratod, addig jó az óvszer is ha ti szeretitek.
2009. aug. 1. 22:15
 26/30 anonim ***** válasza:
79%

én 8 éve szedek gyógyszert, és anno engem sem küldött el vérvételre, kérdezgetett dolgokat, ilyen alap dolgokat, elvégezte a rákszűrést, és felírta a gyógyszert.

először csak egyhónaposat, majd utána vissza kellett mennem, és kérdezgetett h vannak e mellékhatások, stb.

egy vérvételből r9gt9n amúgysem tudja megállapítani, h lesz e mellékhatása a gyógyszerednek, az pedig h magas hormontartalmú, az egyáltalán nemigaz, mert a mai tabletták már egyáltalán nem mnagas hormontartalmúak. mellékhatása pedig akármelyik tablettának lehet, akár volt előtte vérvétel, akár nem. és huzamosabb ideig történő tablettaszedés alatt érdemes vérvételre járni, mert az már legalább kimutatja akkor h hogyan hat a májadra a tabletta. én járok, igaz csak évente, meg rákszűrésre is, és eddig sosem volt belőle semmi problémám.

24L

2009. aug. 2. 00:40
 27/30 A kérdező kommentje:

18:48. "ha a kérdező ennyit nem tud, hogy hogyan végzik a rákszűrést, és hogy történt-e rajta ilyen vizsgálat, "

Honnan kéne tudnom? Elvileg azért voltam dokinál, mert már nemi életet élek. Neki kellett volna elmondania, hogy ilyenkor már el kell kezdeni az évenkénti rákszűrést, meg hogy az hogy működik.

Azért "ragaszkodtam" volna a vérvételhez, mert azt hittem, hogy a feliratáskor azt is meg kell csinálni, mint a rákszűrést. Ha esetleg valaki itt vagy a doki az elején elmondja, hogy nem kell a felíratáskor vérvétel, csak ha már szedem a gyógyszert, akkor nem lettek volna itt félreértések.

Na csak megszületett a válasz a kérdésemre. Értelmeseknek köszi még1x.

2009. aug. 2. 13:30
 28/30 anonim ***** válasza:
mikor mentem okihoz, akor nekem is csak ugy felírta vérvétel nélkül (magán volt), de szerencsére jo a tabi, azota másik dokihoz mentem és ő már kért vérvételt.
2009. aug. 2. 20:07
 29/30 anonim ***** válasza:

És akkor kiába volt az egész!

Egyébként ahogy látom te sem tudod, hogy akarsz-e gyógyszert szedni: -ha vettek volna vért szednéd

-nem vettek, nem szeded

2009. aug. 2. 20:44
 30/30 anonim ***** válasza:

az én dokim az akinél születtem, msot 19 vgayok, és kb 40éves tapasztalattal rendelkezik, nem akaroksenki mellett kiállni, de én is az EÜ-ben akarok tovább dolgozni, hogy embereken segitsek, szoval ha ennyire szidjátok az ott dolgozotokat, akkor miért hozzájuk rohantok, ha egyböl baj van?? erre nem gonolt senki??marha sokat kell tanulni, hogy vki orvos legyen azért h a beteg emberekenk illetve a nem beteg embereknek segitsen.

viszont én nekem is fel akart irni bogyot, és én mnodtam hogy nem, mert még fiatalnak tartom magam, kitudja h mien fertözést szedhetek össze gumi nélkül?meg amugyse élek akkora szexuális életet h nekem arra lenne szükségem. Szoval még 16 vagy maradj a guminál ne tedd tönkre a szervezetedet mindenféle hormonos szarokkal én se tettem, csak épp ésszel védekezünk és figyelünk!! és lehetöleg kerüld a 11-18napos mensi szakaszT=)

2009. aug. 4. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!