Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ilyen felelőtlen lenne a...

Ilyen felelőtlen lenne a nőgyógyászom?

Figyelt kérdés
16/L vagyok, egy ideje élek nemi életet, ekkor el is mentem nőgyógyászhoz, csak egy általános kivizsgálásra. Egész végig rá akart beszélni a fog. tablettára, de én nem igazán akarom még a korom miatt, valamint gyakran vagyok beteg és szedek gyógyszert ezért nem akarom hogy bekavarjanak egymásnak a pirulák. Mire vége lett a kivizsgálásnak, rábeszélt a tablettára, és fel is írt valamilyet. De igazából csak kézzel megvizsgált, semmi egyéb, és így felírta a tablettát. De olvastam ezen a fórumon, hogy előtte vérvétel meg mindenféle vizsgálat kellett volna hogy biztos jó e nekem az a gyógyszer, és mivel ez nem történt meg, ezért nem váltom ki a gyógyszert és nem fogom beszedni. Hogy lehet ennyire felelőtlen az orvos? Miért nem küldött el vérvételre vagy amire szükség van? Vagy a gyógyszerkiválasztás/felírás ebből áll?
2009. aug. 1. 15:55
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 évig szedtem fogamzásgátlót, soha nem vettek vért, csak kézi vizsgálat volt. 2 fajta tablettát szedtem, semmi gondom nem volt vele. Nagyon jó védekezési módszer, felszabadultabban lehet nemi életet élni, mint gumival. Milyen gyógyszert írt fel?

29/nő

2009. aug. 1. 16:03
 2/30 anonim ***** válasza:
67%

Nem az orvos felelőtlen hanem te. A korod miatt nem akarsz tablettát, mert az korai, de a nemi élet ilyen korban nem? Ő csak azt akarta, ha már csinálod, akkor legalább úgy tedd, hogy védekezel,és nem leszel terhes és szülsz gyereket leányanyaként.a vérvételre azért nem küldött el, mert a gyógyszer miatt kellett volna, de te meg attól elzárkóztál eleve.

És még az orvos a felelőtlen?

27/N

2009. aug. 1. 16:03
 3/30 A kérdező kommentje:

Szerintem a mai világban simán jó, ha 16 évesen vesztem el egy olyan fiúval, akivel 2.5éve együtt vagyok és eddig várt rám! Egyre több 12-13éves írogatja be ide a szüzesség elvesztéséről stb, szóval nem engem kéne megszólni!

Amúgy meg van annyi eszem nekem is meg a barátomnak is, hogy védekezünk gumival!

Valaki mondana egy használható választ?

2009. aug. 1. 16:09
 4/30 A kérdező kommentje:

bocs lemaradt: egyre több 12-13éves írogatja be a szüzesség elvesztéséről. kimaradt a "a kérdéseit " szó

amúgy meg akkor minek írta fel a gyógyszert? nem is mondott olyat, hogyha én akarok gyógyszert, akkor további vizsgálatok kellenek... nem is említett ilyet. odaaadta a receptet és viszlát. szerintem ez nem így helyes, de ti tudjátok.

2009. aug. 1. 16:11
 5/30 anonim ***** válasza:
39%

na idefigyelj aranyom, nagyon is hasznos választ irtam, ha meg nem tetszik húzz gumit a párod péniszére

16 évesen még kislány vagy, a törvények szerint is, és ne az idióta kétgyerekes 14 évesekből indulj ki.

Amúgy meg szégyellheted magad, hogy ilyen kérdést irsz ki ennyire tudatlanul, és még neked áll feljebb. Évek óta dolgozom egészségügyben és azt hiszed te vagy itt a nagyokos? ha az lennél tudtad volna mit miért mond az orvosod. És tök mindegy mióta vagy pasiddal, akkor is korai. Ha meg nem így gondolod akkor miért nem anyáddal beszéled meg? vagy elötte már nem mernéd ezt bevállani? csak itt névtelenül okoskodni?

És előbb talán olvasd el mait irok hogy kiért nem küldött el vérvételre, de ha nem megy segitek lebetűzni.

2009. aug. 1. 16:14
 6/30 anonim ***** válasza:
42%
A receptet azért adta oda ismétlem: Hogy legalább így védekezz! és ne legyél terhes. Nem érted? tényleg ennyire értetlen vagy? és te vagy érett a szexhez?
2009. aug. 1. 16:15
 7/30 anonim ***** válasza:
50%
Szia. Szerintem felelőtlenség volt az orvosodtól. Én anno vérvételen meg vizeletvizsgálaton is voltam, és nem bántam meg. Így tudod, hogy minden rendben van. Nehogy már az orvosod döntse el, hogyan védekezz... állj ki magadért. ;)
2009. aug. 1. 16:18
 8/30 anonim ***** válasza:
66%

Nem az orvosa döntötte el. A kezébe nyomott egy receptet, amit vagy kivált vagy nem.

A gyógyszertől eleve elzárkózott a kérdező, ezért nem kért vérvételt az orvos, mert úgysem ment volna el rá.

2009. aug. 1. 16:22
 9/30 anonim ***** válasza:
57%
Nevetségesek az előző válaszadók. Az utolsó vagyok... miért? Egy 16 éves lány nem lehet kíváncsi? Annyira síkhülyék vagytok. Szerintem amúgy menj el inkább másik nődokihoz... milyen már, hogy nem vesz vért? Nem tudom ezügyben ki a felelőtlen. De igen, megvan. Az ORVOS. Ne induljatok már ki az átlagból... nagyokosok.
2009. aug. 1. 16:22
 10/30 anonim ***** válasza:
63%

27 éves egészségügyis nő, marha unalmas vagy már. Nem érted? Gumival védekeznek. Vagy talán ennyire rossz a szövegértési készséged? Ezért tart itt a magyar egészségügy? Ő nem akart tablettát, mert VÉDEKEZNEK ÓVSZERREL, de az orvos mégis vizsgálat nélkül receptet adott neki.

ON: Szerintem sem így kellett volna az orvosnak csinálnia.

2009. aug. 1. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!