Mitől lehet hogy a párom 19napja vérzik?
Hát fogamzásgátló előtt mindenképpen kell rákszűrés, meg valami minta, hogy megnézzék alkalmas e trombózisra...
és ha nem alkalmas akkor írhat ki fogamzásgátlót.
Nekem konkrétan ez volt és Yadine-t szedek nekem egy hónapig volt meg legelőször, de utána normálisan beállt.:)
Velem is előfordult ez. Igazából először nekem sem írt fel az orvos semmit, hanem elmúlt magától egy idő után, bár baromi idegesítő volt, hogy minden nap maszatoltam...
A második alkalomnál megint elmentem dokihoz, de akkor már felírt egy tablettát, amiből ha jól emlékszem 3 szemet kellett bevennem 3 este alatt, és már el is múlt.
Egyébként én a barátnőd helyében visszamennék az orvoshoz és kérném, hogy küldjön el vérvételre. Igazából az orvosnak nem szabadna úgy felírnia gyógyszert, hogy nem vizsgálja meg előtte, nem küldi el vérvételre és minimum azt meg nem kérdezi, hogy volt-e a családjában olyan, akinek volt trombózisa. És a vérvételt is évente meg kell ismételni, mert így így is bekövetkezhet a baj. Nem akarok senkit megijeszteni, de én ismerek egy lányt, másfél éve szedte a fogamzásgátlót, kétszer is elküldték a szokásos vérvételre, és mégis agytrombózisa volt a gyógyszer miatt.
Vér- és vizeletvizsgálat, rákszűrés k KELLENE.
De persze a fiatal lányok örülnek, ha a doki lusta, és nem nézi meg. A fogamzásgátló - bármennyire is az ellenkezőjét sulykolja a közvélemény - nem játék, mert még a vizsgálatok ellenére is megtörténhet a baj!
mert én azt az embert nem nevezném orvosnak aki csak úgy hasra ütés után ad gyógyszert egy betegnek (jelen esetben a páromnak) és ez nekem nagyon nem tetszik elhiszem h sokat tanult hogy orvos legyen, de akkor legalább végezze jól a munkáját ezek után bele gondolva mit művelhet a többi betegével...
ha veled/veletek történne hasonló te orvosnak hívnád?
Szerintem nem kell aggódnotok, nekem is volt hasonló "bajom". A lány valószínűleg elfelejtette bevenni az első héten valamelyik szem tablettát és ettől 100% eséllyel kezd el "csöpögni", persze nem rendesen, csak pöttyökben, foltokban, Kérdezd meg tőle, hogy hagyott-e ki egy-két szemet az első héten.
Mellesleg senkit sem vizsgálnak meg a tabletta felírása előtt, max megkérdezik, milyen betegségek voltak korábban a családban, vagy elvégzik a méhnyakrák szűrést.
Trish
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!