Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ki hogy kezdte el a tampon...

Ki hogy kezdte el a tampon használatát? Bővebben lent. Most akkor ez a tampon tele volt, vagy még nem?

Figyelt kérdés

Úgy értem,hogy most fogok átszokni a tamponra,de picit tartok tőle.Eleinte ugye O.B. mini a legjobb,mert azt a legkönnyebb feltenni.Nekem közepes a vérzésem,az első pár nap picit több,de nem mondható nagyon soknak.Arra is gondoltam,hogy ha felteszem a tampont,teszek alá rendes,eü. betétet,hogy ne a bugyim legyen véres.De a tampon ha megtelik nem csúszik le?

A másik kérdésem,hogy egyszer sikerült feltennem,és mikor vettem ki könnyen kijött,nem fáj,meg semmi baj nem volt.De láttam,hogy még volt fehéres rész rajta.Lehet,hogy én gondolom rosszul,de a megtelt tamponnak nem teljesen piros színűnek kell lennie?Vagy így van tele?

Előre is köszönöm a válaszokat!

14/L

2009. júl. 31. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Szia! Nekem sikerült elsőre feltennem (mini), azóta is tampont használok. Szerintem a vérzésed első napjaiban próbáld meg felhelyezni, akkor könnyebb.

Tegyél alá betétet, de van, hogy a kis tisztasági is elég, de mindenképpen rakj be alá betétet, mert ha megtelik, véres lesz a zsinór is. Amúgy nem csúszik ki, ne félj:)

Ha még fehéres rész van a tamponon, akkor nem telt meg.

2009. júl. 31. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Igen a menzesz első napjaiban próbáld, neme még akkor is fájt kicsit, mikor előszőr próbáltam, meg furcsa érzés volt. Aztán majd idővel hozzászoksz, azt is érezni fogod mikor kell cserélni, elvileg 4 óránként kell, de van akinek sűrűbben, a menzesz erősségétől függően. Betétet én mindig rakok alá (tisztaságit) biztos, ami biztos ne ázzak át.

És pl elmondom őszintén, hogy a gyengébb napokon nagyon tud fájni a tampicsere, olyankor felhelyezésnél egy kis vazelint teszek rá.

27

2009. júl. 31. 12:03
 3/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!A tamponra teszel vazelint vagy a hüvelyedre?

Várok még válaszokat!:)

2009. júl. 31. 12:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Én azután kezdtem el a tampont amikor már nem voltam szűz. Előtte nagyon fájt. Aztán már nem. Azóta is azt használom.
2009. júl. 31. 13:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Meg szoktam érezni ha már tele van. Főleg mert akkor már néhány csepp lefolyik a madzagon, ezért hordok mellé tisztasági betétet. Ha nincs tele, hagyhatod bent kb. 6 órát, de utána minenképpen cserélni kell. Eszedbe ne jusson bármit is rákenni a tamponra!
2009. júl. 31. 13:52
 6/8 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a választ!

Írjatok még!:)

2009. aug. 1. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:
én 13 éves koromba próbáltam ki azóta csak azt használom kivétel este betétet mert vannak váladékok amik a tamponba nem tudnak felszívódni és azok este kitudjanak jönni:D
2009. aug. 3. 15:58
 8/8 anonim ***** válasza:
A hüvelybemenet környékét szoktam kicsit megkenni síkosítóval, hogy jobban csússzon a tampon a szárazabb napokon. Krém, testápoló nem jó, mert nem steril!
2009. aug. 3. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!