Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogyókúra utáni menzeszprobléma?

Fogyókúra utáni menzeszprobléma?

Figyelt kérdés
A múlt évben fogyókúráztam, most elég vékony vagyok, de már régóta nincs menstruációm, egyébként egészséges vagyok, és nem szeretnék hízni.Hogyan lehetne visszahozni a mensim? köszi
2009. júl. 29. 18:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
lehetséges,hogy megborult a hormonháztartásod.az mit jelent hogy égsz vékony vagy kilókban?és milyen magas vagy hozzá?
2009. júl. 29. 19:04
 2/11 A kérdező kommentje:
168-9 cm, 43 kg.és 16 éves vagyok, tavaly ápr.környékén jött emg először, még augusztusban is megvolt, aztán azóta nem :S
2009. júl. 29. 19:06
 3/11 anonim ***** válasza:

wáááá....169 centihez 43 kiló???? bocs, de ezt baromira túlzásba vitted. necsodálkozz h nincs menzeszed.

Testtömegindex: 15.1

Percentilis: 3 alatt

A gyermek kórosan sovány.

(azért ír gyermeket, mivel 18 éves kor alatt vagy)

[link]

2009. júl. 29. 19:11
 4/11 A kérdező kommentje:
de vissza tudnám hozni a mensim max. 3 kiló hízással?
2009. júl. 29. 19:12
 5/11 anonim ***** válasza:
én 165 cm vagyok 42 kg, nem szándékosan vagyok ilyen, hanem mert nem tudok hízni. nekem rendszertelenül van meg a menszim, általában vagy kimarad egy hónap vagy pár hét késéssel jön meg.
2009. júl. 29. 19:15
 6/11 anonim ***** válasza:
na igen.a testtömeg indexed eléggé a normális alatt van,nagyon vékony vagy.ezt sajnos a tested nem tolerálja,mint látod.eszel rendesen amúgy azóta hogy lefogytál?beviszel minden tápanyagot?szerintem igenis a kóros soványságod miatt nincs menstruációd,ennyi súly mellett nincs ideje a szervezetnek még olyan dolgok fenntartására is mint a normális ciklus,meg hormonháztartás..javaslom mindenképp hogy minél hamarabb meglátogass egy nőgyógyászt,biztosan fog segíteni,max.gyógyszert ír,ha már semmiképp nem akarsz a saját egészséged érdekében is felszedned egy két kilót..nem feltétlenül kell hízókúra,pl a kórházban a dietetikus nagyon jó étrendet tud összeállítani,így nem zsírt kell magadra szedned plusz kilókban.akárhogy is döntessz,valamit mindenképp lépned kell,mert ez így nagyon durva."egyébként egészséges vagyok.."én ezt a mondatot is megkérdőjelezném.de írnál pár sorban az étkezési szokásaidról?lehet hogy csak én gondolkodok rosszul..
2009. júl. 29. 19:18
 7/11 anonim ***** válasza:
bocsi asok hibáért,de annyira felocsúdtam a súlyodon..
2009. júl. 29. 19:20
 8/11 anonim ***** válasza:
aki alkatilag ilyen, az nem gond. de aki fogyókúrától lesz ilyen, az baromi nagy gond. és neked nem 3 kiló hízás kéne, hanem legalább 7. az 50et mindenképpen érd el, mert előbbutóbb nemcsak a menzeszed fog kimaradni hanem rengeteg nás egészségügyi problémád lesz még. a menzesz kimaradása azcsak egy figyelmeztető jel, h ebből nagy gáz lesz.
2009. júl. 29. 19:27
 9/11 anonim ***** válasza:
19:15-ös vagyok. én szeretnék hízni, de nem tudok egyszerűen sokat enni, mert egy kis kevés kajától tele vagyok. nekem a célom hogy 50 kg legyek, mert most a 41 42 körül ingadozok. olyan jó lenne kicsit hízni. Van vmi tipp, hogy többet tudjak enni?
2009. júl. 29. 20:19
 10/11 A kérdező kommentje:

szerintem vitaminhiányom mincs, mert mindenfajta kaját eszem ( nyilván kevesebbet, mint egy nagyobb darab ember), a súlyom stagnál. anyukám alapjaiban elégedett azzal, amit eszem, csak szerinte is töbebet kéne ( ő dietetikus).

a másik kérdezőnek pedig: egyél hízlalóbb ( nem zsíros!) kajákat: krumplit, kenyeret, ilyesmiket, és folyamatosan, mindig csak egy picivel növeld az adagot, hogy lassan táguljon a gyomrod, sportolj, hogy ne háj jöjjön rád, és úgy muszáj lesz többet enned. szerintem sikerülni fog, amikor meghíztam, akkor én is így híztam meg ( mondjuk kb.51-52 kg voltam, csak engem nagyon zavart, mert én előtte mindig ilyen alkatú voltam, mint most)

2009. júl. 30. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!