Lányok hányótok kapott olyan cytológiai leletet, miszerint menjen vissza 3 hónap múlva, mert enyhe gyanú merült fel az enyhefokú HPV infectiora?
Én ma kaptam és nagyon megrémültem. Doki is azt mondta, hogy találtak egy nagyon kis dolgot, amitől még koránt sem biztos, de azért majd menjek vissza, de 3 hónapig én megőrülök. Úgyhogy szeretném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat.
Előre is köszönöm!
Nagyon köszönöm a gyors válaszodat, de nekem azt írták, hogy P2 van csak találtak olyan sejteket, amiből igen enyhén erre következtetnek (legalábbis dokim így mondta, fel is hívtam).. akkor nem értem már...
Hogyan gyógyítottad magad? Orvosságot kaptál vagy mit csináltál? :D Amúgy már kezdek lenyugodni, de még mindig bennem van ez és félek...
A p2 az teljesen jó, ne izgulj :)! Nekem a p3-at akarták műteni, mert én is HPV gyanús voltam (aztán kiderült, hogy tényleg van HPV-m). Kb 4-5 dokinál jártam. Egyetlen egy volt, aki nem mindenáron a műtétet akarta, ahogy én sem. Elmondta, hogy csak p4 vagy p5 esetén nagyon indokolt a műtét. Ezüstkolloiddal irrigáltam 6 héten keresztül minden este, és elalvás előtt arra gondoltam, hogy nincs semmi bajom, gyógyul a méhszájam. A 3hónapos citológiám már p2 lett, és sokkal kevesebb bennem a vírus. De mivel bennem van, 3-4 havonta járnom kell ellenőrzésre. De szerintem még mindig jobb, mint egy műtét, mert amúgy azt mondták, hogy lehet 1 év múlva megint műteni kell, aztán megint és megint, mert ez hajlamos visszatérni. Na és mivel én 20 éves vagyok, nem lenne jó dolog a végletekig csonkolni a méhszájamat, mert akkor nehéz lenne kihordani majd egy babát...
Ja és ráadásul úgy kezelt majdnem az összes doki, mintha egy riherongy lennék, nem hitték el, hogy csak egy fiúval volt szexuális kapcsolatom, mert mint mondták, HPV gyanús általában az szokott lenni, aki fűvel-fával... hát köszi, ilyen az én szerencsém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!