Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet hogy PCO-s vagyok?

Lehet hogy PCO-s vagyok?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok,és még nem voltam dokinál, most hallottam erről a betegségről. Utánanéztem a tüneteinek, és nálam is uazok jelentkeznek: 6 hónapja nem volt mensim, has,alhas területén elhíztam, nehezen tudok lefogyni, szőrösebb vagyok a kelleténél...

4-én megyek dokihoz először, és félek,eddig attól féltem,nehogy daganatom legyen,de most ez elképzelhetőbbnek tűnik. Az alhasam szokott fájni, de csak enyhén, és nem jön meg, max barnás folyásom van.

Ha esetleg ez lesz a bajom, fogamzásgátlót szedhetek mellette ha gyógyszeres kezelést adnak (vagy nemtudom mit szoktak)? Nemi életet ez ugye nem befolyásolja?

2009. júl. 27. 22:37
 1/10 anonim ***** válasza:
26%

"6 hónapja nem volt mensim" --> nem sok eszed van gyermekem, ha nem voltál még orvosnál. Nem értem miért kockáztatod az egészségedet?

Nemi életet úgy befolyásolja, hogy nem lehet gyermeked (csak nagyon nehezen).

Ha ez a bajod, szerintem a fog.gátló lesz az utolsó dolog, ami érdekes.

Ne játssz az egészségeddel! Irány az orvos!

2009. júl. 27. 22:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, szedhetsz fogamzásgátlót, sőt, ha nem akarsz még gyereket, akkor ez a legjellemzőbb - bár csak tüneti - kezelése a dolgnak. A PCOS a nemi életet természetesen nem befolyásolja. Ha majd egyszer babát akarsz, akkor abbahagyod a fogamzásgátlót, meg kell figyelni, hogy hogy működik anélkül a ciklusod - van-e rendszeresen vérzés, peteérés, tüszőrepedés. Ha van inzulin problémád, akkor azt helyre állítják metforminnal. Diéta+mozgás+metformin, ez a PCOS kezelése. Ettől helyre szokott jönni a ciklus, de ha még így se, akkor kapsz Closilbegytet, ami csinál peteérést, szurit, ami csinál tüszőrepedést és akkor lehet baba is. Azt írják a pcos honlapon, hogy ez nem gyógyítható, de kezelhető.

Most a legfontosabb, hogy kiderüljön, egyáltalán erről van-e szó, mert ugye még az sem biztos. Ha pcos vagy, akkor se dől össze a világ, rengetegen vagyunk ezzel a problémával... A másik meg, hogy ha pcos vagy, örülj neki, hogy most kiderül, nem akkor, amikor már 10 éve hiába próbálkozol babával! Amíg nem volt ismert ez a probléma, sok-sok nő járt ám így!

Ne aggódj, az a lényeg, a dokik és a sorstársak tudnak segíteni! :)

2009. júl. 27. 22:53
 3/10 anonim ***** válasza:
ez millyen betegség?
2009. júl. 27. 23:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséged, hogy PCO-s vagy, de azon tüneteket amiket leírtál akár más hormonzavar is előidézheti. A doktor majd diagnosztizálja, hogy valóban ilyen baj áll fenn vagy más. A hormonális betegségek gyógyíthatóak illetve kezelhetőek fajtájuktól függően. Nem könnyű orvoshoz mászkálni, de menjél el, mert ezeket a panaszokat kezelni kell. Jobbulást!
2009. júl. 28. 03:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, főleg az elsőnek, sokkal többet tudok most! :) de azért félek,hogy mi lehet a baj, de nemsokára kiderül...
2009. júl. 28. 15:15
 6/10 A kérdező kommentje:

Ja, és még egy kérdés:

Akinél ez kiderült, a párotok hogy fogadta? Gondolom ez emberfüggő is.

2009. júl. 28. 15:16
 7/10 A kérdező kommentje:

a dokim is azt mondta hogy pcos, de még nem tudja, hormonzavarra is gyanakszik(remélem inkább az)csak az ultrahang után derül ki, na meg a laboreredmény...szurkoljatok hogy nincs komoly bajom, nem szeretnék pcos lenni, szeretnék gyereket akadályok nélkül...páromat kicsit lehangolta ez a hír,de tök aranyosan,megértően fogadta...imádom! :)

azért írhattok komikat még, szívesen fogadom a tanácsokat, tapasztalatokat. :)

2009. aug. 4. 22:43
 8/10 A kérdező kommentje:
ja, pcos...de ez van, kaptam fogigátlót, cypromixet...remélem segít...csak az esik szarul, hogy később, úgy 4-5 év múlva azért szeretnék babát, és ha nem lehet akkor abba belehalok...:(
2009. aug. 28. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Jaj, ne legyél ideges. Nekem is pcos-m van és már van egy 8hónapos kislányom. A pcos már abszolút jól kezelhető és a babásodásban sem biztos, hogy komoly problémát fog okozni, ha egyáltalán okoz. Van, aki spontán is teherbe tud esni, annak ellenére, hogy pcos-ja van.

Én az első stimuláció hatására teherbe estem ,de sajnos elment a baba, utána volt laparom, majd még egy stimuláció, ami szintén sikeres volt, és ő már velünk van 8 hónapja. Egyáltalán nem biztos, hogy gondod lesz.

Én is Cypromixet szedek most. A pattanásaim javultak, bár a szőrösödésben nem vettem észre javulást, de mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, így lehet, neked még jobb lesz.

Ha még nem találtál rá a www.pco-szindroma.hu oldalra, nézz fel, mert sok jó dolgot megtudhatsz innen is. Kezelésekről, vizsgálatokról, orvosajánló is van...

Ha lenne bármi egyéb kérdésed, nyugodtan írhatsz privit is, de visszanézek még ide is, hátha tudok segíteni!

2009. aug. 28. 18:59
 10/10 A kérdező kommentje:
aranyos vagy, köszönöm, megnézem az oldalt is! köszi mégegyszer, és gratulálok a babádhoz! :)
2009. aug. 28. 20:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!