Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló gyógyszert...

Fogamzásgátló gyógyszert szeretnék feliratni, mire számítsak!?

Figyelt kérdés

Szeretném tudni az orvos miyen kérdéseket tehet fel h számítsak rájuk és hogy milyen vizsgálatokat fog rajtam elvégezni.

És gondoltam a barátomat is elhívnám aki szívesen jönne, nem lenne túl gáz?

2009. júl. 27. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

HA alapos az orvos, akkor kikérdez a korábbi betegségeidről, a családodban előforduló betegségekről pl. májproblémák, daganatok, szívproblémák, trombózis, stb., kikérdez a menzeszeddel kapcsolatban: mióta van, mennyire rendszeres, milyen erős, hány napig tart. Csinál egy szokásos nőgyógyászati vizsgálatot (ezt tudod milyen?), ha már élsz szexuális életet, akkor leveszi a rákszűréshez is a mintát. Csinál ultrahangot, hogy megnézze a méhedet, petefészkeidet. És elküld laborba vérvételre.

Elmehet a barátod is, persze.

2009. júl. 27. 16:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az orvosod (legalább is egy normális orvos) örülne, ha a párod is veled lenne. Megkérdezi mióta menstruálsz, mikor volt meg legutóbb, mennyire rendszeres, mióta éltek nemi életet (ha már éltek), hogyan védekeztetek eddig. Ha valamire allergiás vagy és nem kérdez rá szólj! Ha van valami krónikus betegséged szintén. Ha a családban volt valamilyen nőgyógyászati probléma azt is megemlítheted. Manuálisan és lehet, hogy hüvelyi uh-gal is megnéz (ha már nem vagy szűz).
2009. júl. 27. 16:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szuper. Csak ezek amiket leírtatok nagyon ritkák. Ez lenne a dolga az orvosnak.

Viszont (!) ha SZTK-ba mész 12 egy tucat, mint a futószalagon...

Menete: Fél óránként/ óránként kijön egy asszisztens, aki beszedi a papírokat. Kb. fél-egy óra múlva szólítanak. Bemész az orvosi szobába, hellyel kínálnak, doki kérdez: szedett-e már fog.gátlót? Válaszolsz: nem. Doki: akkor xy nevű gyógyszert írom fel. Még elmesél egy két általánosságot a bogyóról. Asszisztens kitölti a receptet, doki pecsétel és aláír, TAJ-kártyádat hozzácsapják a recepthez, viszontlátásra! Te ajtón ki, doki széken hátradől.

Barátod meg kint megvárhat a kismamák között. Amúgy a vizsgálatra senki nem mehet be, szóval ha szeret kint ücsörögni, akkor mindenképp menjen!

2009. júl. 27. 17:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,én elvárom hogy normálisan vizsgáljon meg.És szerintem a barátomat beengednék.
2009. júl. 27. 19:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát igen, elvárod, meg szerinted... ez nem kívánságműsor. Egy nőgyógyászati vizsgálaton az orvoson, az asszisztenseken és a "betegen" kívül senkinek semmi keresnivalója. Még a kezedet is foghatja, és az orvossal együtt kukkant be, ugye? :DDDDDD
2009. júl. 27. 23:09
 6/6 anonim ***** válasza:

velem anyám jött el először, és bemehetett ő is velem :D csak a vizsgálatnál volt egy függöny. meg én akkor fiatalka voltam. no meg ez magán volt.

az sztk-ba semmi pénzért nem vinném magammal a barátom, sőt, amúgyse vinném el a barátom ilyen helyre. vhogy nemjönne be az h ő ott figyel, miközben a nőgyógyász meg matat bennem :S

2009. júl. 28. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!