Fogamzásgátlót szedek. Mi lehet ez? Terhes vagyok?
Cisztám van?
Figyelt kérdés
Tüneteim: - múlthónapban:1 napot késett a menstruációm, (sokkal kevesebb vér, kevesebb ideig tartott). -most: kb.1 hete fáj a hasam, a petefészkeim körül, késik a menstruációm, sok folyásom van.
2009. júl. 27. 10:56
1/8 anonim válasza:
Fogamzásgátló mellett természetes, hogy a vérzés mennyisége és hossza is drasztiusan lecsökken. (Menstruáció nincsen tablettaszedés mellett, csak megvonásos vérzés, de ez részletkérdés.) Ha rendesen szedted a gyógyszert, akkor biztos, hogy nem vagy terhes. A ciszta se valószínű, mivel a ciszta petesejtből szokott kialakulni, ha a tüszőrepedésbe hiba csúszik. Gyógyszer mellett nincs peteérés, ezért kevésbő valószínű a ciszta kialakulása. Ha már egy hete fáj, akkor menj nőgyógyászhoz, szerintem felfázhattál, de ezt egy csak egy orvos tudná pontosan megmondani.
2009. júl. 27. 11:03
2/8 anonim válasza:
A fogamzásgátló szedése alatt jelentkező vérzés nem rendes menstruáció, hanem úgynevezett megvonásos vérzés. Ennek a vérzésnek valamikor a 7 napos gyógyszer szedési szünetben kell jelentkezni, tehát nem igazán lehet késésről beszélni. Általában a szedési szünet 3-4. napján jelentkezik, mennyisége a korábban megszokotthoz képest kényegesen kevesebb is lehet.
2009. júl. 27. 11:04
3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok, hogy írtatok, viszont már kb 1 éve szedem a tablettát, és eddig több napig tartott a vérzés és több volt a mennyisége is. A tablettát rendszeresen szedem, de egyszer hánytam kb 2 órával a bevétele után, a betegtájékoztatón az volt, hogy ha 2-4 órás intervallumban hánytam, akkor folytassam a szedését úgy, ahogy eddig tettem. Ugye akkor nem vagyok terhes?
Azért ilyen fontos ez nekem, mert olyan gyógyszereket szedek, amik magzatkárosító hatásúak...
2009. júl. 27. 11:11
4/8 A kérdező kommentje:
Még valami, eddig majdnem órára pontosan jött meg...ezért írtam, hogy késik...
2009. júl. 27. 11:11
5/8 anonim válasza:
Hát figyu, én hat évig szedtem és olyan is előfordult ezidő alatt, hogy egyáltalán nem jött meg a szünetben. Tabiszedés alatt nem vastagszik meg úgy a méhnyálkahártya, és előfordulhat, hogy nem elég vastag ahhoz, hogy rendes vérzés legyen belőle. Hányás után egy hétig illene mellévédekezni, biztos, ami biztos alapon.
2009. júl. 27. 11:17
6/8 anonim válasza:
Ja igen. Még annyi, hogy nekem azán mer percre pontosan jött meg a tabi mellet sem, nem az a lényeg, hanem hogy egyáltalán megjöjjön. Nem baj, ha nem pont azon a napon, mint szokott. Hőség, stressz, betegség ugyanúgy megzavarhatja, mintha nem szednál tabit!
2009. júl. 27. 11:19
7/8 anonim válasza:
régebben nekemis majdnemhogy percre pontosan jött meg, aztán eccercsak átcsusszant szombatról vasárnap reggelre, majd délutánra. ez7 függ attól is h hogyan szeded.
azmeg h most kevesebb a véred, hát aztán? nekem sem mindig ugyanannyi.
viszont az h fáj a petefészked körül, az megérne egy orvosi ellenőrzést, bár nekemis szokott néha úgy fájni, mintha megakarna jönni, azt mégsincs semmi bajom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!