Jár (t) valaki hasonló cipőben? Mit tud tenni ilyenkor az ember?
24 éves lány vagyok. 18 éves koromtól élek nemi életet, de már előtte is voltak problémáim a hüvelyi betegségekkel. Igazából fogalmam sincs, hogy mitől (az orvosok sem mondanak semmit), de egy évben 3-4szer legalább megbetegszem, valami gombás fertőzéssel.
Óvszer nélkül maximum komoly kapcsolatban szoktam érintkezni, azt sem túl sűrűn, de azután mindig előjön valami, hiába, a partnernek semmi baja. Ezt minden eddigi barátommal tapasztaltam.
Az előző nőgyógyászom candida diétát javasolt, azt itthon lehetetlen teljesen betartani, de minimalizáltam a cukor és élesztős termékek fogyasztását. Ezen kívül nem tudom mit tehetnék még! Már kicsit unom, hogy 2-3-4 havonta 6Eftot csak erre kell kiadni és senki nem mond semmi értelmeset.
Sem családban, sem baráti/ismeretségi körben nem szenved hasonló gondokkal senki. Mára már odáig jutottam, hogy inkább kapcsolatom se legyen, mert ez nagyon ciki.
Nem, már nem szedek 2 éve, de amúgy is csak 2 évig szedtem, ami nem fedi le a 17éves korom óta tartó gyötrelmes időszakot.
Már sok nőgyógyásznál jártam, voltam Nemi beteggondozóban is. De semmi értelmeset nem mondtak.
A belsőleg alkalmazandó mellett esetleg nincs valami természetes gyógymód külsőleg a betegség kezelésére és megelőzésére?
A candida diéta nehéz, de nem lehetetlen, csak az elején kell túlesni, utána meg már megszokod.
Hasonló cipőben jártam mint te, éveken keresztül előjött újra és újra a gombám. Nekem egy 4 hónapos candida diéta szüntette meg a problémát. Nem fog végleg megszűnni enélkül, hiába a sok gyógyszer. Próbáld meg betartani és szebb lesz a világ pár hónap múlva. Kitartást!
A candida diéta azért nehéz, mert rengeteg dolgot tilt, többek közt a gyümölcsöket is. Mivel nem egyedül élek, anyukám nem igazán díjazza ezt a külön főzőcskézős dolgot, hiába megcsinálom magamnak.
Ez kész kínzás: [link]
Imádom azokat az ételeket, amik a teljesen és ideig tiltott kategóriában vannak és ki nem állhatom a szabadon fogyaszthatók majdnem felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!