Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Junius 17-én jött meg az első...

Junius 17-én jött meg az első mensim. Most meg kellett volna jönnie de még semmi. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyugi! :-) Várj. Amikor nekem először megjött, utána a másodikra három hónapot kellett várnom.

Az első egy-két évben ilyen lesz: összevissza. Kb két év múlva fog beállni. Ha két év múlva sem lesz szabályos a ciklusod, akkor lesz érdemes elmenni vele nőgyógyászhoz, addig nem izgulj. Minden lánynak ilyen eleinte.

2009. júl. 20. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Hjaj nyugi:) Emlékszem 14 éves voltam 21-én jött meg az első. Most 16 éves vagyok és nem állt még be rendesen. Megfog jönni, de ha nem kimarad az sem gond. Hozzákell szokni a rendszertelenséghez. Nagyon rossz volt nekem is az elején. Most is az, bár már jobb a helyzet mert annyit tudok, hogy hónap végén számíthatok rá, hogy megjön. Nyugodj meg aggodalomra semmi ok, nincs semmi bajod.
2009. júl. 20. 15:58
 3/7 anonim ***** válasza:
első válaszolóval nem értek egyett. Van olyan nő akinek egész életében rendszertelen mégsincs semmi baja.
2009. júl. 20. 15:59
 4/7 anonim ***** válasza:
én már 21vagyok, de még mindig rendszertelen. nincs azzal semmi gond, az emberi test nem svájci óra. egy barátnőmnek is ez volt a problémája, volt nőgyógyásznál, aki azt mondta, lehet szabályozni fogamzásgátlóval, de nem ajánlja, ilyen fiatalon főleg nem. szóval nyugi ;)
2009. júl. 20. 16:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon ideges tudok attól lenni, amikor valaki a "ciklusa rendezése" miatt akar fogigátlót szedni. Akkor meg pláne, ha ezt egy orvos mondja egy fiatal lánynak...

Fogamzásgátló szedése alatt NINCS CIKLUS. Nincs peteérés, nincs tüszőrepedés, sem méhnyálkahártya-megvastagodás, sem méhnyálkahártya-leválás, azaz menstruáció. Összefoglalva: nincs ciklus. A gyógyszer teljesen kikapcsolja a petefészket, és átveszi helyette az irányítást a saját hormonjaival. Vérzés is csak a relatív hormonhiány miatt van, mert 7 napig nem szed gyógyszert, ezért is hívják megvonásos vérzésnek.

Egyszóval: a gyógyszer semmit sem állít be, hanem inkább leállít. Kikapcsol. Felfüggeszt.

Bármi volt a probléma a fogigátló szedése előtt, a gyógyszerszedés abbahagyása után csőstül tér vissza. Utána lehet, hogy hónapokig nincs peteérés, nagyon hosszú ciklusok jönnek, nehezített a teherbeesés, felborul a hormonháztartás, nem áll vuóissza a régi kerékvágásba. Pláne, ha nem is volt régi kerékvágás, amibe beálljon...

Addig egyetlen fiatal lánynak sem lenne szabad fogamzásgátlót szednie, amíg magától vagy orvosi segítséggel be nem állt a ciklusa. Különben a fogigátló csak elfedi a panaszokat, amik vissza fognak térni, amikor a lány gyereket szeretne és leáll a gyógyszerrel. Aztán meg csodálkozik, hogy miért nem jön a baba.

15:59-nek: maga a rendszertelen menstruáció nem baj, amíg van mellette peteérés. Sajnos azonban a rendszertelen ciklussal gyakran együtt jár a peteérés teljes vagy részleges hiánya, vagy valamilyen hormonális gubanc. Alapos orvosi kivizsgálás szükséges hozzá, hogy egy orvos azt mondhassa: nem baj, hogy összevissza a ciklus. Ránézésre kimondani ilyesmit felelőtlenség. Fogigátlóval "rendezni" a ciklust meg ostobaság.

2009. júl. 20. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Jó de azért 14-15 évesen még ne menjem vki orvoshoz mert rendszertelen. Most 16 vagyok de én még most is fölöslegesnek tartom, hogy elmenjek hiszen valószínű, hogy hamarosan beáll mivel már írtam, hogy hónap végén jön meg 100%. Szóval szerintem idő kérdése és pontos lesz. Ha nem akkor természetesen elmegyek orvoshoz de nem most.
2009. júl. 20. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Semmit ilyenkor nekem is totál rendszertelen volt nekem uzgy volt hogy azszem az első 16-án jött meg a második 28-án aztán a harmadik 4-én itt poersze egy honap maradt ki mindig :) szal ne aggodj.
2009. júl. 21. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!