Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet baj ha kihagytam egy...

Lehet baj ha kihagytam egy tablettát?

Figyelt kérdés
Már több mint 1 éve szedek fogamzásgátlót (lindynette20). Véletlenül tegnap kihagytam egyet, és sajna nem sikerült 12 órán belül pótólni, hanem 15 órán belül sikerült. Ez gond? A barátommal védekezzünk 1 hétig a biztonság kedvéért? Jah és a levél útolsó 7 tabijánál járok. Eltolódhat ezmiatt a mensim? Írjatok pls! Köszönöm!
2009. júl. 20. 09:13
 1/1 anonim ***** válasza:

Ilyenkor a betegtájékoztató két lehetőséget kínál fel:

1. Abbahagyod a szedést és megtartod a 7 napos szünetet. Ez ugye már nem jó, mert pótoltad a bogyót.

2. Nem tartasz szünetet, hanem szeded tovább a következő levelet.

Ilyenkor nem elég a plusz 1 hétig védekezés, mert ugye szünet jön, amikor nem szedsz bogyót, ami megakadályozná a peteérést. Akkor áll az egy hétig mellévédekezés, ha folyamatosan továbbszeded.

Én a helyedben megtartanám a szünetet és addig védekeznék mellé, amíg el nem kezdem a következő levelet.

2009. júl. 20. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!