Valami bajom lehet vagy csak tul sok citromot ettem?
Ezek a modern telefonok szeretik önállósítani magukat, érdekes.
A citromlé ilyen hatásáról még eddig nem hallottam, nem hiszem, hohy számottevő lenne. Édesanyám fogyókúra miatt egyszer egy évig minden nap fél liter citromos vizet ivott, mégsem késett a menstruációja soha.
A késést sok minden okozhatja, hormonális problémák, hirtelen fogyás, terhesség, stressz, hülye időjárás, front, vitaminhiány stb. Az első, hogy ha felmerült a terhesség gyanúja (mert az nem igazán tiszta, hogy direkt ittál citromlevet, mert késlelteni akardtad a menzeszt, vagy csak az esett jól), vegyél egy tesztet. Ha negatív, megnyugszol, az is sokat segít. A stressz a legfőbb ok általában, gyakran az tolja el a menstruációt. Az ilyen apróságok is sokat segítenek (velem megesett mát, hogy vettem egy tesztet, negatív lett és két óra múlva meg is jött). A másik az időjárás, én pl. a hidegfronthoz vagyok kötve. Az ilyen nagy nyári meleg két hetet is tud csúsztatni, talán te is hasonlóan vagy vele. lehet még egyszerű hormonális ficánkolásról, a két év még semmi, elképzelhető még, hogy kimaradozik. A vitaminhiányon is elgondolkozhatsz, ha sok citromlevet ittál, az egyoldalú vitaminbevitel, kevés lehet a szervezetedben a vas és a magnézium, ezeket jobb lenne pótolni, mivel ez is csúsztathatja a ciklust. Egyél sokféle gyümölcsöt, zöldséget, a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos. Abból a szempontból is, hogy lehet, hogy nagyon sovány vagy, esetleg hirtelen fogytál, a nagy meleg miatt meg nem is kívánsz annyit enni, ami kihatással van a mentruációdra.
Ne izgulj, az a lényeg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!