Menstruáció alatti hányás normális?
igen, fiatalabb koromban szinte minden alkalommal a 2. napon, és mindig dél körül.
a görcsök kiterjednek ilyenkor a többi belső szervre is, így összehúzódik a gyomrod is. :S
Mit nevezünk normálisnak? Olyan szempontból normális, hogy jó pár nő tapasztalja, ugyanakkor mégsem normális! Nem akarok senkit megijeszteni, de egy bizonyos életkorban már fontos, hogy gondoljunk ilyen esetekben a kivizsgálásra - már ha valakinek tényleg erős görcsei vannak, amit remegés, verejtékezés, hasmenés, hányinger, hányás kísér.
Egy fiatalabbnál még inkább lehet, hogy csak hormonális zavar, és majd helyreáll, de úgy huszonéves kor közepén, végén már szóba jöhet az endometriosis, és úgy tudom, lehet fertőzés, fibroma is (hirtelen, heves fájdalmak). Normális orvosnak a kivizsgálást kellene javasolnia, és nem kockázatot vállalni.
Nekem két-három óráig is erős görcseim vannak, hasmenésem is, ill. a végén hányok, pedig ilyenkor nem szoktam reggelizni (ált. de.-dél körül vagyok igazán rosszul, a 2. napon) - szerencsére csak évente egy-két alkalommal fordul elő, de ilyenkor hiába veszem be még időben (a fájdalom előtt) a gyógyszert, nem hat. És bár sokan ilyenkor lepihennek, én nem tudok, mert akkor egyre erősödnek a fájdalmaim, úgyhogy sétálgatok a házban - sajnos messzebbre a hányinger miatt nem mehetek.
Szerintem az általános gyengeség, hasmenés normálisnak nevezhető ilyenkor az is ez első pár napon inkább, de a hányás már lehet endo gyanús, ahogy az ájulások is.
De legtöbb ismerősömnek velem együtt a hasa megy ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!