Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális a folyás?

Normális a folyás?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást olvasok: az egyik helyen azt írják, hogy mindennap viseljünk tisztasági betétet, mert a folyás miatt szükség van rá. Máshol meg azt olvastam, hogy nem normális, ha minden nap van folyása az embernek. Most akkor mi az igazság??
2012. júl. 24. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:

A folyás teljesen normális dolog azoknál a lányoknál, akiknél beindult a pubertás korszak egészen a menopauzáig. Azért van, mert a szervezet ezáltál tisztítja és védi a hüvelyt. Mennyisége egyénenként is eltérő és egy adott személynél is lehet más a mennyisége a hónap során, attól függően a ciklusa melyik részében tart. Orvoshoz akkor kell vele fordulni, ha valami megváltozik a folyásban, akár állag, akár szín, szag, vagy viszket, ég a nemiszerv egy része vagy az egész. Én hordok tisztasági betétet, mert elég sok folyásom van és utálom, ha a bugyim tiszta nedves lesz. De van, akinek annyira kevés, hogy nem hord. Szerintem ez is egyénenként változik. Nem tudom mennyi igazság van abban, hogy ha hordasz tisztaságit mindennap az káros. Én úgy vagyok vele, hogy ha fogékony vagyok betegségek elkapására, akkor úgy is elkapom, ha nem, akkor meg nem. De ez persze nem azt jelenti, hogy nem figyelek a személyes higiéniára meg hasonlók. Hanem azt, hogy ha én tisztasági betéttel érzem magam jól napközben, akkor azt hordok és nem érdekel másnak mi a véleménye.

22/N

2012. júl. 24. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
a folyás normális. Van akinek több van akinek kevesebb a peteérés környékén és a menis elött több van szinte minden nönek, van akinek amugy nem nagyon, van akinek pedig valamennyi mindig van. ha annyi van hogy érzed, zavar hordj tisztaságit.
2012. júl. 24. 15:12
 3/5 anonim válasza:
az normális ha nincs, csak a wc-papíron néha?
2012. júl. 24. 15:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem úgy értettem, hogy a tisztasági betét a rossz, hanem az, hogy ha minden nap van folyásom (és ezért hordok betétet).
2012. júl. 24. 22:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nem rossz szagú és nem csíp vagy viszket a puncid, akkor normális.
2012. júl. 31. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!